Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Máxima straalt Oranje uit

Wednesday, 26 Mar 2003 door Vanderveen

Prinses schittert op haar eerste staatsbezoek

Máxima is voor het eerst mee op een staatsbezoek, in Brazilië en Chili. Wat blijkt? De prinses is een waardevolle toevoeging in een promotietoer die een staatsbezoek is. Waar ministers onhandig zwijgen, is Máxima vlot, charmant en vooral 'lindo, lindo, lindo'. De rol van ambassadrice voor het koninkrijk der Nederlanden past de echtgenote van Willem-Alexander als een handschoen. Ze is zelfverzekerd, communicatief en in alle omstandigheden redelijk 'naturel'. Het staatsbezoek dat nog tot vrijdag duurt, is de eerste keer sinds haar huwelijk dat Máxima veelvuldig aan de publiciteit wordt blootgesteld.

Voor koningin Beatrix is het de eerste officiële reis sinds het overlijden van prins Claus. Geregeld wordt, ook door gastheren, in toespraken aan haar man gerefereerd en in de persconferentie noemde Beatrix zijn afwezigheid 'moeilijk'. Ondanks de glamour en uitstraling van Máxima is opmerkelijk hoe de koningin het natuurlijk centrum van aandacht blijft. Zij straalt aristocratie en macht uit, dat wordt versterkt door het protocol.

Moresgenootschap Ius Sanctus is tijdens het huwlijksfeest van de Kroonprins en prinses Maxima op 2-2-02 nadrukkelijk aanwezig geweest in de Arena.

(bron:www.volkskrant.nl)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: