Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Wissel societeitsbestuur; KSB-VZ ontwijkt vraag mores

Tuesday, 01 Apr 2003 door Vanderveen

Wissel societeitsbestuur; KSB-VZ ontwijkt vraag mores

Vandaag is voor twaalf mensen in het bijzonder een grote dag. Zes personen treden terug als bestuurder van Societeit Antigoon na een jaar lang deze fraaie societeit van ASV Taste bestuurd te hebben. Moe, voldaan, volgestouwd met mooie verhalen en over het algemeen enkele pondjes zwaarder mogen zij terugzien op een mooi jaar.

Voor zes andere leden van Taste begint het allemaal pas. De avond voor de wissel sprak ik kort met Alwin S., lid van Ius Sanctus en beoogd voorzitter van het komend societeitsbestuur. Nog rustig aan het koken voor de zes gaf hij aan niet gespannen te zijn, de sfeer wat prima te noemen. Samen met Saskia N., Sjoerd vdN, Carola E., Leon de J. en Ronald D. zal onder leiding van Alwin S. een sterk SB staan dat een jaar lang randvoorwaarden zal scheppen waarbinnen de leeden van het Moresgenootschap kunnen drinken en spelen. De sfeer binnen de evenwichtig samengestelde groep kan vanavond na tienen veranderen wanneer de leden van Taste naar sensatie gaan hongeren. Met het lawaai kan de spanning snel stijgen.

Wat het societeitsbestuur zal maken van het belangrijke kader “mores” binnen de societeit blijft nog in het ongewisse. Op een vraag hierover werd door de KSB-Vz ontwijkend geantwoord. De leeden van het moresgenootschap zullen de komende weken dan ook tussen hoop en vrees leven. De frisse SB-ers behoren alleen tot de Breezer-generatie en hebben in het Studiehuis hun opleiding genoten.

Hoe dan ook, de voltallige ad hoc redactie van www.ius.org wenst deze zes studenten veel succes en een bijzonder fantastisch jaar toe! Lang leve Taste!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: