Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Meuk, giletjes, dankbaarheid, bierregen...

Wednesday, 02 Apr 2003 door Henrik

Meuk, giletjes, dankbaarheid, bierregen... zomaar wat termen om een van de opmerkelijkste feestjes van Taste te typeren: De SB-wissel, door ad hoc verslaggever Henrik N.

De kroeg stond weer vol met vilt (60.000 stuks) en overal aan de plafond hingen buizen en emmers om de meuk op tactische wijze te verspreiden. Achterin de kroeg was een zwembad gebouwd inclusief de bijbehorende speledingetjes en een reserver bar.

Omstreeks een uur of elf stroomde de kroeg langzaam vol met leden, sommige gekleed in hun invaltenue, anderen naief in hun dagelijkse kleding. Een ander opvallend kledingstuk was natuurlijk de rood-groene giletjes die volop aanwezig zijn met daarin oud SB-ers; de besturen van 1998 tot en met 2002 waren aanwezig. Hun taak was om de orde in de chaos vast te houden en voor iedereen het een feestje te laten zijn.

De eerste actie van ze was het ontzetten van de WC's. Er was voor wat extra comfort een extra urinoir gemonteerd in de kroeg en een bepaald clubje was dan ook van mening dat daarom ook wel de WC's ontoegankelijk komden worden gemaakt. Na het uitvoeren van enkele charges was het weer mogelijk voor leden om de WC te bezoeken.

Nadat iedereen ingedronken was werd om 23.45 het afscheidend SB op het
podium geroepen en werden ze achtereenvolgens door de leden, DB, StiRa enhet aankomende SB bedankt voor hun inspanningen en werden de sleutels overgedragen. Toen barste het feest los en werd de bar bestormd door de leden. Viltjes, water en allerlei ondefineerbare troep kozen het luchtruim en iedereen trachte iets van het assortiment mee te krijgen.

Het nieuwe SB probeerde verwoedt de bar te veroveren, maar het zou nog
ongeveer een half uur duren voordat er bier was. Er werd de avond uit
fusten getapt, maar behalve bierfusten stonden er ook diverse waterfusten in de kroeg en alles in de Taste verenigingskleuren rood en groen. Er werd druk biergevochten en gebrasd op de vilten vloer en voor de leden die niet zo fanatiek waren bracht de reserve-bar uitkomst.

Na een ruim uur had het dertiende bestuur alles onder controle en had
Moreslid Alwin in een overtuigende betoog duidelijk gemaakt dat er nu weer betaald diende te worden. Het bleef nog lang onrustig in Antigoon.

Vanaf deze plek wil ook Moresgenootschap Ius Sanctus Maarten-Eeke, Hester,Bert, Wouter, Vincent en Marieke willen bedanken voor hun jaar inzet voor de sociŽteit en wensen ze Leon, Ronald, Carola, Sjoerd, Saskia en natuurlijk Alwin veel succes en plezier wensen voor het aankomende jaar.

[Dit bericht is een BAH'Vo product]


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: