Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


In de greep van Normen en Waarden

Friday, 04 Apr 2003 door Vanderveen

GRONINGSE STUDENTENVERENIGING CLEOPATRA VOLLEDIG IN DE GREEP VAN WAARDEN EN NORMEN

In het verleden was de studententijd voor veel mensen een onbezorgde, jolige tijd. Dat gold ook voor de leden van de Groningse studentenvereniging Cleopatra. Maar daar gaat nu verandering in komen want als eerste studentenvereniging in Nederland introduceert Cleopatra nu een commissie voor Normen en Waarden.

De Groninger studentenvereniging Cleopatra ASG heeft als eerste studentenvereniging in Nederland een Waarden en Normencommissie. De Waarden en Normen Foundation (WNF) is opgericht naar aanleiding van de aanhoudende roep om herstel van Normen en Waarden die binnen onze samenleving te horen is. Een groep van vier Cleopatranen, die van mening is dat de samenleving niet stopt bij de voordeur van onze studentenverenging, heeft gemeend deze discussie over waarden en normen op te moeten pakken en ook binnen Cleopatra ASG te moeten entameren.

Het doel van de Waarden en Normen Foundation Cleopatra is heel nadrukkelijk niet het opleggen van waarden en normen aan andere leden van Cleopatra ASG. Het enige dat de WNF wil is het debat over Waarden en Normen (ook) binnen Cleopatra ASG openen, om zo te komen tot begrip en respect voor ieders eigen waarden en normen.

(bron: Groningse internet krant, april 2003)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: