Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Mores Snow Show 2003 te Tignes

Friday, 04 Apr 2003 door Peter!

Een kort verslag van de Mores Snow Show 2003 in Tignes:

Zon
Er was zon. Veel zon. Dit was voor één van ons geen enkel probleem, in het zuidelijk gelegen Brussel schijnt de zon immers ook geregeld. Met zonnebril van een kwartje uit zijn brasjasje en fervent een ‘smeren is voor mietjes’-beleid propagerend gleed hij dan ook dagenlang de pistes af. Totdat hij om vooralsnog onbekende redenen overmand werd door emotie. Bij het minste of geringste barstte hij in tranen uit en zag hij zich gedwongen zich terug te trekken in de verduisterde kamers van het appartement.
Ook dhr. Van ’t W. en W. hebben enkele pijnlijke momenten mee mogen maken. Zo was Van ‘t W ervan overtuigd zijn blote huidje voldoende beschermd te hebben tegen de felle zon, om door zijn ‘vrienden’ erop gewezen te worden dat vooral zijn voorhoofd iets hoger lag dan hij tot dan toe had aangenomen. Dhr. W. bleek erg gevoelig maar wist dit te ondervangen door de beschermingsfactor op verbluffend eenvoudige wijze te verdrievoudigen. Tegen de witte achtergrond hebben wij de rest van de week geen gezichtsuitdrukkingen van dhr. W. meer kunnen waarnemen.

Sneeuw
Over de sneeuw was veel te klagen maar echt terecht was dat niet. De sneeuwkwaliteit was wel zeer wisselend. Zo kwam het voor dat de sneeuw voor de een perfect was, terwijl voor de ander die daar achteraan gleed de sneeuw zeer slecht was, en andersom. De truc was dus om ver uit de buurt te blijven van degenen die altijd over de slechte sneeuw gingen…
Dinsdag werden we verrast een plotselinge en zeer plaatselijke sneeuwbuien. Later bleek dat dhr. Van A. voor ons uit gleed, daarbij de rafelende gevolgen van zijn ‘smeren is voor mietjes’-beleid over ons heen strooiend.
Donderdag was er verse sneeuw maar dat viel niet goed. Wel naar beneden weliswaar, maar het was dermate plakkerig dat de snelheid eronder te lijden had.

Vrouwen.
Er waren vrouwen. Oude vrouwen, lelijke vrouwen, dikke vrouwen, behaarde vrouwen en vooral Franse vrouwen.

Bier
Er was bier. En dat is maar goed ook want de lucht is er erg droog. Dus was voor ons zo’n €1.900,- aan bier, goed voor zo’n 250 liter. Het pitcherrecord is gezet op donderdag met 34. Aan eten zijn we niet altijd meer toegekomen. Overigens is de prijsverhoging van de pitchers halverwege de week nog in onderzoek…

Gewonden
Dit jaar geen ernstig zieken, SARS of vogelpest maar zoals het hoort meer gevolgen van de après-ski dan de ski. Zo is er een enkeltje geknakt op een stoepje, waren er slechts een paar kleine braakjes (of was ik de enige?), had die jongen met die plank dikke polsen en waren er natuurlijk talloze pijntjes bij dhr. E.

Foto’s
Er zijn natuurlijk weer vele al dan niet bewegende foto’s gemaakt die ongetwijfeld zeer binnenkort op het bekende adres te bezichtigen zullen zijn.

Van onderen!

Femke
Frengel
Jens
Joachim
Jos
Marja
Peter
Siert
Snuuf
Stefan
Sven
Welles
Wouter


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: