Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Mores in Oranjebond

Monday, 07 Apr 2003 door Vanderveen

Mores in landelijke oranjebond
Naast de betrokkenheid van Ius Sanctus bij de oranjevereniging in Enschede kent het Moresgenootschap sinds enige dagen ook een lid in de landelijke Bond van Oranjeverenigingen. De oranjebond is het overkoepelende orgaan voor alle oranjeverenigingen. Ius Sanctus is hier (nog) niet bij aangesloten.

De oranjeverenigingen van Nederland zijn al tijden op zoek naar jonge mensen die de stokjes over willen nemen. Het soms wat stoffige imago staat echter in schril contrast met het enthousiasme waarmee met name op koninginnedag de lusten van de monarchie tot zich genomen worden. Niet klagen maar bijdragen is dan ook het credo dat veel moresleeden gebruiken wanneer zij praten over de oranjevereniging. In Enschede is Ius Sanctus hierom graag gezien bij het helpen meedenken over koninginnedag. Met een betrokken persoon in landelijke kringen zal de lat voor koninginnedag in Enschede nog hoger komen te liggen, wat het feest alleen maar ten goede zal komen.

Het kersverse bestuurslid Danny deV noemde het bestuurslidmaatschap “toch wel een beetje een eer” wat aangeeft dat de functie in goede handen is. Als aanjager van diverse initiatieven als “Majesteit, het is tijd voor Twente” is te hopen dat de Oranjebond weet we zij in huis gehaald hebben: Rustig besturen zal er niet meer bij zijn. We wensen hem, met koninginnedag voor de deur, veel succes bij zijn nieuwste activiteit!

(bron:DdV.nl)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: