Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Paasvuur door droogte bedreigd!

Wednesday, 16 Apr 2003 door Vanderveen

Brandweer waarschuwt voor gevaren paasvuren

De brandweer in Drenthe en twaalf gemeentes in Overijssel en Gelderland waarschuwt voor de gevaren van paasvuren nu het al wekenlang droog is. In Drenthe en in andere oostelijke provincies worden traditiegetrouw uit snoeihout opgebouwde paasbulten ontstoken op de avond van eerste of tweede paasdag.

De Regionale Brandweer Drenthe (RBD) heeft gemeenten dinsdag opgeroepen extra kritisch te zijn bij het verlenen van vergunningen voor paasvuren op brandgevaarlijke plaatsen. De brandweercommandant van de regio IJssel-Vecht heeft gemeenten in de regio opgeroepen geen toestemming te geven voor de traditionele vuren. Het is aan de gemeenten zelf te besluiten of ze het dringende advies van de brandweer ter harte nemen. De gemeente Ommen heeft al besloten geen stookontheffingen te verlenen.

De Drentse brandweer heeft meer adviezen uitgevaardigd naar aanleiding van de droogte, zegt W. Peterse, officier operationele zaken. Zo hebben de korpsen het advies gekregen natuurbranden met meer personeel dan normaal te bestrijden. Afgelopen weekeinde gebeurde dat al bij een natuurbrand in Schipborg.

Sinds begin dit jaar zijn in Drenthe dertig natuurbranden gemeld. Ook kan volgens Peterse een groot deel van de 550 geregistreerde buitenbranden als natuurbrand worden aangemerkt.

Moresgenootschap Ius Sanctus is van zins in het paasweekend een paasvuur te houden op het achtererf van Frans vV, die in een bosrijke omgeving woont. Of de brandweer de toestemming om het paasvuur te houden intrekt zal een dezer dagen duidelijk worden.

(bron: nu.nl)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: