Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Opbouwen, Hakken en Drinken

Wednesday, 23 Apr 2003 door Erik

Enschede,

Afgelopen vrijdag was het dan zover; het Paasvuur bij het Erelid van het Moresgenootschap Ius Sanctus: Frans van Vught. Na vele voorbereidingen van met name Moresleeden Albers en Sleijser kon het grote festijn beginnen. Rond de klok van 14.00 waren de meeste Moresleeden uit Enschede aanwezig en er kon dan ook worden begonnen met het opbouwen van de tent, alwaar de Moresleeden zouden overnachten. Ook op het weiland waar zondag het Paasvuur ontstoken zou worden werd begonnen met de voorbereidingen. De Taste-caravan was het hele weekend beschikbaar voor de Moresleeden. (SB bedankt!) Aldaar werden de fusten, de tap, de tent etc. opgebouwd. Gelukkig stond de oranje Dixie schitterend tussen de bossen wat het gehele plaatje helemaal afmaakte.

Na al deze voorbereidingen kon het grote feest beginnen. De tractoren werden opgehaald en het racen door de bossen kon beginnen.
De mooie boomstammen werden omgehakt, achter de tractor gebonden en naar het weiland gesleept. Paniek! De manometer van de tap was kapot, vliegensvlug werd er naar Huize PR gereden om aldaar een wel werkende manometer te regelen. Toen de zon onderging konden de eerste biertjes dan ook gedronken worden. De Moresvlag werd gestreken. Voldaan van het geleverde werk tot op dat moment werd de alcoholische consumptie dan ook snel opgevoerd. Zittend bij de brandende vuurkorfen werd het een hele gezellige avond. Toen ook het Erelid van Moresgenootschap was gearriveerd werd hem een goede fles Grappa aangeboden namens het Genootschap. Uw verslaggever kan uit eigen ervaring vertellen dat het een zeer sterke drank is.

De vrijdag was de 'day after the night before', aangezien de Moresleeden toen samen met de jaarclub Wibralthar van Albertus Magnus uit Groningen tot diep in de nacht had geborreld op societeit Antigoon. Deze herenjaarclub was ook het hele weekend aanwezig en hielp ook bij het opbouwen van het paasvuur.


Vrijdagavond bleven de heren van Wibralthar bier drinken tot zonsopgang, toen de heren naar bed gingen was Moreslid de Wit net gaan slapen in het weiland nadat hij de vlag had gehesen. Zaterdagochtend rond 10.00 kwam een aantal Moresleeden na geslapen te hebben in de tent weer op het weiland aan, waar Moreslid de Wit nog steeds lag te slapen in de kou. In de tent was het al koud, laat staan in het open weiland. Maar de Moresvlag is uitstekend bewaakt.

Al met al was de vrijdag een dag van opbouwen en een begin maken met het verzamelen van hout voor op het paasvuur. Zaterdag was de dag dat het echte werk begon. De hele dag hout verzamelen, en beginnen met de bouw van het Paasvuur. Dat de bouw een tactisch hoogstandje werd kunt u lezen in het verslag over de zaterdag....


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: