Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Zaterdag: Nieuwe dag nieuwe kansen

Friday, 25 Apr 2003 door Erik

Enschede,

Zaterdag was het dan zover, het grote tactische spel van het juist opbouwen van de boomstammen voor het paasvuur kon beginnen. Moresleeden Peter den B. en Bas van B. stonden de hele dag boven op de zorgvuldig neergelegde stammen, om het hele proces aan te sturen. Over sturen gesproken, de tractoren werden wederom de hele dag gestuurd en gereden door de diverse Moresleeden, wat voor velen een nieuwe ervaring was. De bossen werden afgestruind naar goede takken en stammen die op het vuur mochten. Moreslid Jesse van E. verzorgde deze middag de lunch, die voor velen een welkome afwisseling was.

De afgelopen nacht was het bivakeren in de tent enorm koud, dus vertrokken de Moresleeden Martijn A. en Erik van D. naar de alombekende Boels in Enschede om daar een verwarming te huren, om de komende nacht wat te veraangenamen. Ze kwamen echter terug met iets dat meer weg had van een vliegtuigmotor, maar het gaf warmte dus lekker een warme nacht voor alle Moresleeden. Ondertussen groeide de houtstapel zich verder en verder.

In het huis van het Erelid werd het diner geserveerd, wat na gedane arbeid dan ook zeker gretig aftrek vond bij de Moresleeden. Na het eten werden nog een paar ladingen hout opgehaald, en toen was het tijd voor bier. Moresleeden en heren van jaarclub Wibralthar vermaakten zich deze avond dan ook uitstekend, zeker met de aanblik van de houtstapel achter zich.

Voor velen werd het dan ook een laten avond. Het Erelid was deze avond wederom aanwezig en had dan ook een plannetje gesmeed met een aantal Moresleeden aangaande OPA. U weet wel, de multifunctionele wagen van Moresgenootschap Ius Sanctus. Het Erelid wilde OPA graag naar zijn terrein hebben voor de grote avond, de avond van het aansteken van het paasvuur. De grote vraag is nu dan ook, is OPA zondag wel of niet gekomen, is het gelukt om met OPA door heel Enschede te rijden. Een uitgebreid verslag hiervan kunt u lezen bij het verslag van afgelopen zondag..

De nacht viel in en vele Moresleeden dronken nog wat bier, andere gingen slapen, en een enkelingwas druk bezig om de vuurkorf op welke manier dan ook brandend te houden. Een mooie dag was geweest, een nieuwe kon beginnen.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: