Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


SARS in Enschede

Friday, 09 May 2003 door Vanderveen

Enschedese studenten in quarantaine wegens SARS

ENSCHEDE - Drie Chinese studenten van de Saxion Hogeschool in Enschede gaan binnenkort in quarantaine wegens de SARS-epidemie. Het drietal heeft stage gelopen in China. Om eventuele besmetting van medestudenten te voorkomen, worden de Chinezen in een woning in Enschede ondergebracht.

Het drietal mag gedurende tien dagen de woning niet verlaten. Al eerder heeft de Enschedese vestiging van de Saxion Hogeschool twee Chinese studenten in quarantaine gezet. De Saxion Hogescholen, met vestigingen in Deventer en Enschede, telt circa 150 Chinese studenten.

Een deel daarvan gaat met zomervakantie naar het vaderland terug. "Het is niet zo dat iedere Chinese student die in Enschede of Deventer terugkomt in quarantaine moet. China is groot, niet overal in dat land heerst SARS, relativeert woordvoerder R. Admiraal van Saxion.

van: nu.nl


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: