Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Voorbereidingen Introcantus in volle gang

Monday, 11 Aug 2003 door Griffier

Van onze speciale ad hoc verslaggever Wouter-Joozd

Voorbereidingen Introcantus in volle gang


De Magistraat zijn telefoonrekening is met sprongen vooruit gegaan, subjectleden zijn verscheurd door twijfels, zieke grappen worden uitgedacht, kortom: De Introcantus is aanstaande.

Donderdag 14 augustus zal is het al weer de TIENDE keer dat er tijdens de IK een Cantus gehouden wordt voor de aankomend eerstejaars. De Procantor zingt zijn keel al schor, de Praeses houdt ellenlange redevoeringen voor de spiegel, en de schachtenmeesters nemen golflessen. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Was het vorig jaar nog een mega-project waar ruim veertienhonderd zieltjes aan deelnamen, dit jaar zal het allemaal weer wat kleiner en persoonlijker worden, er is ruimte voor een tweehonderdtal schachten, en een clubtafel voor een vijftiental gelukkige Leeden.

“De Cantus is voor Taste het belangrijkste deel van de IK”, aldus zegsman Derwort van de introductiecommissie van ASV Taste. “Hoewel de universiteits IK al jaren het beleid voert om de gave activiteitenvan de verenigingen af te pakken, zullen we dit bij de Cantus nooit laten gebeuren; vorig jaar werd het weliswaar in het officiŽle programma opgenomen, maar de organisatie bleef in handen van jullie, en daar zijn wij als vereniging erg blij mee.” Verder wist Derwort mee te delen dat hij zelf ook enorm graag mee zou doen aan de Cantus, maar dat hij vanwege zijn rol als voorzitter van de IK genoodzaakt zal zijn om langs de kantlijn te blijven.Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: