Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Cantus goed gewaardeerd door kersverse studenten.

Friday, 15 Aug 2003 door Griffier

Gisteravond was het dan eindelijk zo ver: de IK 2003 kon aan haar hoogtepunt beginnen. Nadat de aankomend eerstejaars enige dagen waren getrained in het nuttigen van Grolsch premium pilseners konden ze deze vaardigheid eindelijk toepassen. De doegroepouders hadden de kinderen erg enthousiast gemaakt, zodat het aantal inschrijvingen zodanig boven verwachting was dat er in allerijl voor vijftig man extra ruimte gemaakt werd.

Rond de klok van tienen kwam de Senaat de tent binnenlopen. Decorona zong uit volle borst het 'Io Vivat', erg ongelijk dat wel, maar men mistte natuurlijk ook nog de bezielende begeleiding. Die dit maal door de volgende personen werd verzorgd:

Praeses: Schut
Ab Actis: Van der Veer
Procantor: Stam
Schachtenmeesters: Vasters, Vasters, van Dijk, Klinkert

De schachten werden gesommeerd te gaan zitten en hun mod dicht te houden; de laatste uitleg werd gegeven, de Salamander op het heil van Pakistan, dat die dag haar 56e dies beleefde werd uitgevoerd, en de Procantor begon met een lied.
Het Triomfantelijk lied van de ZIlvervloot, om precies te zijn, iets wat een zware opgave bleek voor de corona. Het klonk nergens naar, dus werd het afgekapt, men werd vermanend toegesproken, en toen de jeugd wel haar best deed klonk het nog heel aardig.

De rest van de Cantus verliep zoals een Cantus zoal placht te verlopen, met Zang, Drank, een klein beetje discussie en een aantal ludieke straffen als de "Wiedergutmachungsschnitzel" en de visdas voor een jongeman die zich dusdanig belangrijk gedroeg dat de senaat van mening was dat hij zich dan ook maar daarnaar moest kleden.

Na afloop was de peiling die uw verslaggever gehouden heeft duidelijk: Vrijwel zonder uitzondering vonden de sjaarsen het leuk, en de ASV heeft dan ook weer een flink aantal aspirantleden mogen verwelkomen.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: