Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Ware studentenstroom richting Enschede

Friday, 22 Aug 2003 door Bjurn

95 nieuwe inschrijvingen heeft A.S.V. Taste tijdens de UT-intro al mogen ontvangen en dan moet de HBO-intro nog beginnen. De HBO-intro zal ook de nodige inschrijvingen brengen. De 400 leden komt voor de studentenvereniging Taste op die manier wel heel dicht bij. Natuurlijk heeft Moresgenootschap Ius Sanctus hier ook een behoorlijk aandeel in. Tijdens de intro is het genootschap herhaaldelijk nadrukkelijk aanwezig geweest met hun grote oranje gevaarte.

Als hoogtepunt van de intro organiseerde Ius Santus wederom een grootse Cantus. De Cantus, hét zang en bier festijn dat jaarlijks door het genootschap georganiseerd wordt trok bij de verse studenten gretige aftrek. Welliefst 200 “kiddo’s” kochten voor dit spektakel een kaartje. Dat het een groots escalatoir feest ging worden stond van te voren alvast. Veel liederen, bier en uiteindelijk escalatie is het vaste recept voor een spektakel dat nog lang in het geheugen van de deelnemers gegrift zal staan.

Na het organiseren van dit spektakel gaat het genootschap druk verder met haar eigen leden. De 28e september organiseert het genootschap een borrel waar potentiële kandidaat-kandidaten mogen laten zien dat zij moreswaardig genoeg zijn. Kort daarna zal het genootschap in een Algemeene Vergadering zich buigen over wie uitgenodigd gaat worden om de periode van Toetsing en Beoordeling te doorlopen resulterend tot een waardige toetreding tot het genootschap.

Maar dit is niet het enige wat het genootschap bezig houdt. De vereniging Taste is al weer druk bezig met haar almanak en daarvoor zal door de Magistraat van het genootschap weer een mooi stuk proza geschreven worden. En desalniettemin staat ook nog de viering van het 3e lustrum van Taste voor de deur. Drukke tijden voor Taste en Ius Sanctus. Hopelijk vergeten de leden van Taste en leeden van Ius Sanctus niet waarvoor zij naar Enschede gekomen zijn, en kunnen zij nog wat tijd vinden voor hun studie.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: