Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Project "M" in bezit MIS !!!

Monday, 06 Aug 2001 door Danny

Enschede,

Bijna 4 ton, negen meter lang, twee-en een halve meter hoog, 80 kilometer per uur, bouwjaar 1980. Project "M" is zojuist in handen van Moresgenootschap Ius Sanctus gekomen.

Vanmorgen zijn een aantal Leeden van het genootschap vol enthousiasme weer naar het terrein gegaan waar project "M" de afgelopen jaren heeft gestaan. De eigenaar van het terrein was ditmaal wel bijzonder vriendelijk en na een korte introductie over de werking van het geheel bleek project "M" perfect te werken. Het liep als een zonnetje. Uw verslaggever werd door de heren gebeld en kreeg te horen dat Luuk V. het eerste Moreslid was dat project "M" zelf mocht uitproberen. Door de telefoon waren Martijn vd V en Luuk V bijzonder enthousiast en uitgelaten. Project "M" is perfect, indrukwekkend en opvallend.

Opvallend detail is dat project "M" op naam staat van Martijn v/d V. Een bijzonder moment voor het jonge Ius lid aangezien dit voor hem de "eerste keer" is. Iets om trots aan de kleinkinderen te vertellen.

Op dit moment is project "M" verplaatst naar een andere locatie binnen Enschede, waar het gereed gemaakt gaat worden voor de introductie van de Universiteit Twente. Daar is het geheel geopend om de muffe geur te verwijderen. Een bijzonder en indrukwekkend moment. Het project is eenvoudig te bedienen, alleen het half-gesynchroniseerde systeem is nog een beetje ingewikkeld.

Vanmiddag wordt het eerste begin gemaakt om alles op tijd af te krijgen. Schoon maken, keuren, mogelijkheden bekijken en verven staan op het programma.

Moresgenootschap Ius Sanctus is wederom in het bezit gekomen van iets groots en onhandigs, maar dat is wel iets wat past binnen de traditie van het genootschap. Binnenkort wordt op deze site project "M" door middel van foto’s gepresenteerd.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: