Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Mores doet aan liefdadigheid

Tuesday, 02 Sep 2003 door Rutger

Vanmiddag heeft Moresgenootschap Ius Sanctus haar beste beentje voorgezet. Een compleet overlevingspakket is namens het Genootschap door een aantal Leeden aangeboden aan de Enschedese Zwerverij. 'Heb uw naaste lief, zoals uzelf' is een te weinig gehoorde kreet in deze tijden van moreel verval en het afbrokkelen van normen en waarden. Tijd voor actie!

Het begon vanmiddag allemaal met een bezoek van Moresleeden Joost V. en Jochem S. aan Kroegzicht. De Leeden kwamen aldaar een zitbank ophalen voor de nieuwe woning van Joost V. In ruil voor de bank had Joost V. een koffiezetapparaat meegebracht, maar later bleek dat op Kroegzicht al 4 koffiezetapparaten aanwezig waren en het dus overbodig was. "Jammer dat we dat nu pas horen", concludeerde Jochem S. "We kwamen namelijk net een zwerver tegen die aangaf het apparaat graag te willen hebben".

Besloten werd om het koffiezetapparaat dan toch maar een zwerver te overhandigen, maar Joost V. stak hier een stokje voor omdat hij dit 'zonde' vond. Gelukkig had uw verslaggever nog wat andere nuttige attributen in huis. Snel werd dan ook overgegaan tot het vormen van een alternatief overlevingspakket voor de zwerver, bestaande uit:

- 1 broodbak (afsluitbaar)
- 1 ballonnetje (kleur: geel)
- 1 koffiemelkcupje (vol)
- 1 puntmuts (rood-wit)
- 1 half krijtje
- 1 2 liter flacon badschuim (pH-huidneutraal)
- 1 appel (kleur: groen)
- 1 waxinelichtje (met aluminium bakje)
- 20 winegums (diverse kleuren)
- 1 wit krijtje
- 1 lucifer

De zitbank werd daarna snel naar Huize Vasters gebracht, waarna de overhandiging van het pakket kon plaatsvinden. Als snel werd een geschikte kandidaat gevonden en nadat de inhoud van het pakket gepresenteerd werd, werd er nog even nagepraat alvorens over te gaan op de fotoshooting. De beste man gaf aan bijzonder blij te zijn met het pakket en bedankte het Genootschap dan ook van harte!

Foto's zijn te vinden op http://netlx010.sark.kroegzicht.nl/liefdadigheid/


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: