Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Bjurgers Borrel groot succes!

Saturday, 06 Sep 2003 door Rutger

De afleerborrel van Moreslid Bjurn K. kan met recht een waar succes genoemd worden! Kolbeek haalde vorige week zijn diploma reeds binnen, maar hij heeft Mores nog even weten te stangen door de borrel later te plannen. De kelen waren gisteravond bij aanvang dan ook dorstig.

Tijdens de borrel werd flink gepilsd en zijn er vele praatjes gehouden over het studentenleven van K.. De meeste verhalen kwamen natuurlijk vanuit Ius Sanctus, waarin K. in het algemeen omschreven werd als een 'enfant terrible'. Later op de avond kreeg K. nog een Eerste Klasse onderscheiding in de Orde 'Selectieve Toekenning van Ridicule Onderscheidingen voor Opzienbarende Incidenten'. Klaas V. overhandigde K. namens het 'Vedrag van Workum' zelfs de organisatie van de Jaarvergadering. Daarna werd er overdonderend geŽxecuteerd waarna Mores nog een aantal liederen zong.

Verontrustend nieuws was er tijdens de borrel ook te horen. Moreslid Martin A. van de tijdens het zeilen opgerichte commissie 'Ter stimulering van het gebruik van andere eenheden' is voornemens het Erelid van deze commissie in te vriezen. 'Het Erelid van de commissie is de grondeenheid van het nieuwe stelsel, en dient dan ook altijd en immer dezelfde waarde te hebben', sprak A. Invriezen is volgens hem de enige oplossing. Op de vraag of een dynamische grondeenheid (een daarmee dynamisch stelsel) niet veel wenselijker is, wilde A. niet antwoorden. Kortom: een onzekere toekomst voor het nieuwe stelsel.

Voor Ius Sanctus blijft het de komende tijd druk. Aankomende maandag vraagt het Genootschap de geselecteerde Kandidaten om deel te nemen aan de Periode der Toetsing en Beoordeling, aankomende vrijdag is er wederom een AV belegd waarin een groot deel van de Hooghe Raad zal wisselen, de Periode der Toetsing en Beoordeling zal aanvangen, Luuk V. afscholiert. Ook de Jaarvergadering komt al in zicht. Drukke, maar gave tijden!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: