Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Wie A zegt...

Sunday, 14 Sep 2003 door Hilco

...moet ook B zeggen. Dat is wat afgelopen vrijdagavond veel aanwezigen bij de Algemeene Vergadering moeten hebben gedacht. Moreslid Klinkert stelde zich namelijk plotsklaps tegenkandidaat voor het Magistraatschap van MIS. Zou deze zet wel oprecht zijn? Zou dit Moreslid, dat nog niet veel heeft betekend voor het genootschap, zich wel voldoende inzetten voor de belangrijkste functie die op de AV gewisseld werd?

Remko S. was door de Hooghe Raad voorgesteld als opvolger van de heer Schenkel. Schenkel werd geroemd om het vasthouden aan zijn eigen beleid en ook het feit dat hij het zo lang heeft weten vol te houden. De heer Stam toonde als Defensor en lid van de zeilcommissie 2003 al veel inzet, maar ook in de voorbereiding naar het Magistraatschap toe. Zijn verbazing was dan ook groot toen hij zo op de valreep met een tegenkandidaat te maken kreeg.

Klinkert had zich eerder op de AV al tegenkandidaat gesteld voor de functie van Griffier en Executeur-Generaal. Zowel de heer Lammers (als beoogd Executeur) en de heer Welle (als beoogd Griffier) zetten uiteen waarom zij voor de functie het meest geschikt waren. Hun beider tegenkandidaat deed zijn best om de AV er van te overtuigen dat ze toch echt op hem moesten stemmen. Echter, de AV volgde in beide gevallen wijselijk het advies van de HR.

De AV sputterde tot dan toe nog niet tegen en vond het - in alle chaos - allemaal wel vermakelijk. Toen kwam echter het moment dat oudgediende Bastiaan K. de AV terechtwees en deze tot bedaren kwam. Het moment was namelijk daar om de nieuwe leider aan te stellen.

Na diverse voors en tegens of het überhaupt wel mogelijk was dat er sprake zou kunnen zijn van een tegenkandidaat, werden de heren Stam en Klinkert aan het woord gelaten. Beide kwamen met sterke argumenten. Stam: "We gaan de Mores weer terugbrengen in M.I.S. en dit kan ik niet alleen, dit moeten we doen als genootschap". Klinkert: "Er moet weer een Magistraat met bierbuik aan het roer komen, het decorum moet terug in de club en uw alternatief is de heer "Stem stom, stem Stam". De leden moesten zich dus nog eens goed achter hun oren krabben, dit werd nog lastig.

Althans, zo leek het. Na diverse prangende vragen als ware politici te hebben beantwoord, werd de heer Stam als nieuwe Magistraat in stemming gebracht. Met een overdonderende meerderheid werd hij verkozen. Het was kortom een mooie AV met respectievelijk escalatie, spielerij, erkenning, respect en wederom escalatie (die de verwoestende blik van mw. Edel tot gevolg had).

Tot slot is het volgende nog het vermelden waard. Na de recente actie van het Subiect om wat van zich te laten horen is de nieuwe HR hier direct op ingesprongen. De HR heeft de band met het Subiect enorm aangehaald: de heren Klinkert en Lammers hebben na afloop van de naborrel op Morgen Misschien het bed gedeeld.


Gegroet,

Uw tegenkandidaat.


NB: De heer A. vd Veer is gewisseld van de Griffiersfunctie naar die van Defensor.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: