Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Commissie C.O.R.P.S. zet noten op haar zang

Saturday, 20 Sep 2003 door Rutger

Moresgenootschap Ius Sanctus is weer een nieuwe commissie rijker. Vorige week maandagavond zijn er in een Enschedesch Bierlokaal bij een aantal Moresleeden plannen omhoog komen borrelen over het opnieuw inventariseren, categoriseren en digitaliseren van studentikoze en Moreswaardige liederen. Inmiddels is de Praeses van de commissie C.O.R.P.S. druk bezig met het treffen van de voorbereidingen voor een eerste vergadering. Toch was hij even beschikbaar om uw verslaggever een en ander uit de doeken te doen.

"Hoewel de meeste commissies die Moresgenooschap Ius Sanctus kent, niet of nauwelijks actief naar buiten treden is het nu juist het tegenovergestelde de bedoeling", aldus K. "Het eerste doel van deze commissie is het uitbrengen van een geluidsdrager met daarop de liederen die de Leeden van Mores doorgaans zingen. Deze 'Mores-CD' is voor de Leeden een uitgelezen mogelijkheid hun kennis bij te houden, maar ook Kandidaten hebben hiervan profijt". Op de vraag of de 'Mores-CD' ook buiten het Genootschap gevent gaat worden is K. terughoudend: "De commissie is nog jong en bovendien wil ik nog niet alle plannen uit de doeken doen".

Hopelijk zal C.O.R.P.S. haar ambitieuze plannen kunnen realiseren!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: