Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Communicatie dik voor mekaar

Monday, 22 Sep 2003 door Hilco

Het is voor de oude garde van Ius Sanctus te hopen dat het de frisse moed is van een ververste Hooghe Raad die de oorzaak is van het directe communiceren via Geblaat, het interne communicatie systeem.

Vragen worden tegenwoordig namelijk op korte termijn en redelijk afdoende beantwoord. Lange e-mails met hoog oplopende discussies blijven hierdoor uit. Iedereen weet dat het schrijven van lange betogen (die voornamelijk door mede-oudelullen worden gelezen) een zeer legitieme bezigheid is voor de oudelullen, die zij prima in hun urenverantwoording kunnen opnemen onder het kopje "sociale netwerk onderhouden". Dit zullen zij moeten missen als de Hooghe Raad zo blijft corresponderen en reguleren!

Voor de Hooghe Raad zelf is Geblaat ook een uitkomst, zo ze hoeft ze emotionele en aangeslagen leden niet langer meer persoonlijk te woord te staan en kan ze efficienter besluiten vormgeven. Alle HR leden hebben daarnaast op regelmatige basis de beschikking over internet, wat het daadwerkelijk e-mailen een stuk eenvoudiger maakt. Vandaar dat het gerucht dat Geblaat weer - of nog steeds - een officieel communicatiemiddel van de Hooghe Raad is, waarschijnlijk waar is.

Ook de verslaggeving lijkt een nieuw elān te hebben. De nieuwste vaste verslaggever en een frequente verslaggever van Bah-Vo! zorgen voor een goed gevulde nieuwskolom op www.ius.org. Rutger L. heeft - zelfs als ad hoc verslaggever - al beleid opgesteld voor nieuws over het Koninklijk Huis: maximaal eens per week zal er een 'digest' geplaatst worden van de relevante gebeurtenissen in en rond onze Monarchie. Uitgezonderd natuurlijk plotseling actuele incidenten, die ook het vermelden waard zijn en geen dag kunnen wachten.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: