Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


OPA reist af naar Limburg

Monday, 29 Sep 2003 door Rutger

_
Na maandenlang onderhandelen met een Carnavalsvereniging in Limburg is de kogel nu eindelijk door de kerk. OPA is verkocht! Aankomende zaterdag komen de hossende Limburgers naar Twente om de laatste zaken af te handelen en om OPA op een heuse dieplader mee naar Limburg te nemen. Voor sommige Leeden is het een zwaar afscheid van een dement onderdeel van Ius Sanctus, maar toch voert euforie over het algemeen de boventoon binnen het Genootschap.

De geschiedenis van OPA begint in de zomer van 2001, nog voor de Intro. Initiatiefnemer Martijn v/d V. start project 'M'; de aankoop van een SRV-wagen. Met behulp van een aandelenplan wordt 'M' gefinancierd en snel daarna is de aankoop een feit. In de tijd voor de Intro wordt de wagen omgedoopt tot OPA en omgebouwd tot rijdend cafe. Tijdens de Cantus van de UT-Intro 2001 wordt OPA met veel lof aan het grote publiek gepresenteerd; OPA blijkt een succes!

Echter, de problemen rondom OPA onstaan na de Intro 2001. Het apparaat moet eigenlijk APK-gekeurd en verzekerd worden en er moet stalling gevonden worden. Het onderstel blijkt vervolgens doorgeroest te zijn en ook het electrische gedeelte geeft geen gehoor meer. OPA blijkt na een prachtige Intro toch een aardige kater met zich mee te brengen.

In de vakantie voor de UT-Intro 2002 heeft OPA toch nog een opknapbeurt gehad, en is er een nieuwe bar ingekomen alsmede een Oud-Hollandse achterbar. OPA heeft tijdens deze Intro wederom zijn charmes laten zien en leverde het Genootschap en de Vereniging overal op de Campus zijn diensten.

Toch bleef OPA wegens het onbreken van een APK-keuring een constant gevaar voor het Genootschap en grondige opknapbeurt bleek te duur te zijn. In de maanden na de Intro 2002 heeft het Genootschap helaas het onvermijdelijke moeten besluiten. Er zou gekeken worden naar de mogelijkheden tot het verkopen van OPA. OPA zou alleen nog tijdens Introducties gebruikt worden. OPA werd door initiatiefnemer Martijn v/d V. in het blad Vondst te koop gezet en vrij snel daarna boodt de eerste geinteresseerde zich al aan. De onderhandelingen verliepen soepel en OPA zou snel verkocht worden. De verkoop verliep ineens minder soepel toen de Limburgse Carnavalvereniging niets meer van zich liet horen en v/d V. op stage ging in het buitenland.

Voor het Genootschap reden genoeg om Ad-Hoc Limurger, Moreslid Koen v. O de onderhandelingen te laten continuŽren. "Sinds begin April is er weer regelmatig contact met de Limbo's", aldus een opgeluchte Van O. zojuist. 'Drie weken geleden zijn ze op het afvalverwerkingdepot van de UT wezen kijken naar OPA en hebben we ze een rondleiding gegeven". De verkoop was daarna snel geregeld, maar dat zou ook kunnen komen door de de relatief lage verkoopprijs. Nieuwsgierig is Van O. echter wel. 'Ik ben benieuwd hoe ze het lage apparaat op de dieplaper gaan krijgen!'.

Blijf daarom ius.org volgen!(c)Bah'Vo


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: