Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Dobberen met de Duitse Deernes

Thursday, 02 Oct 2003 door Rutger

Vanmiddag heeft een groot deel van Moresgenootschap Ius Sanctus koers gezet naar het Zwemparadijs Aquadrome in Enschede. Het idee hiervoor onstond in de lunchpauze aan het water op het terras van Cultureel Centrum De Vrijhof van de Universiteit Twente. De organiserende Moresleden Sven S. en Rutger L. waren aldaar aan het filosoferen over winterzeilen en besloten derhalve te gaan zwemmen. Snel werden de in Enschede studerende Moresleden gebeld en gaven 14 Leeden aan graag een plons in het water te maken.

De organisatoren zijn vervolgens langs een locaal kruidvat gegaan om voor iedereen een zwemgadget aan te schaffen. Omstreeks 15:30 lagen de Leeden daadwerkelijk te weken in het reine water. De zwemgadgets werden onder luid applaus in het bubbelbal uitgedeeld. De pret kon beginnen, want Mores was binnen!

Alle faciliteiten van het bad werden benut. Zo is er vele malen gebruik gemaakt van de twee glijbanen, het golfslagbad, de stroomversnelling, de wildwaterbaan en het buitenbad. Ook het overgooien met de zwemgadget was een waar festijn. Het was gieren en brullen.

Na alle inspanning was het tijd voor een moment van rust. Van zwemmen krijgt men honger, dus trakteerde Moreslid Arjen v/d V. alle Leeden op een bakje patat. De patat smaakte fijn.

Omstreeks 18:15 uur is het bad verlaten en is men gaan omkleden. De pret hield echter niet op. In de kleedkamer was een groot aantal Duitse meisjes ook aan het omkleden. Dit boodt veel afleiding, vandaar dat Aquadrome door sommige Leeden pas om 19:00 uur is verlaten.

Het was een fijne middag!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: