Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Interview met een oud Magistraat

Monday, 06 Oct 2003 door Hilco

ENSCHEDE - Naar aanleiding van een recent kort bericht in de Twentse Courant Tubantia is de heer Sven S. aan een kort vraaggesprek onderworpen over zijn visie op de positie van Magistraten in de maatschappij en binnen het Genootschap. U kunt zijn relaas beluisteren in MP3 formaat (01:12, 71KB): Sven, oud Magistraat.

Het valt u, na dit gehoord te hebben, misschien op dat de zeer gewaardeerde oud Magistraat het ook heeft over een illuster en elitair clubje van oud Magistraten, dat door het leven zou gaan onder de naam "College Magistraten". Enig speurwerk levert echter alleen summiere informatie op over een College van PG's en een artikel uit de Iurnalistieke prehistorie over een Vereniging van Oud Magistraten.

Met een Magistraat die zo slecht op de hoogte is, verdient het misschien aanbeveling dat de Commissie ter voorkoming van de wissel van de Magistraat voortaan beter zijn best gaat doen en niet zulke incapabele Magistraten laat aftreden. Het is daarnaast de vraag wat de reactie zal zijn van de heren Peter den B. en Bjorn K., die Sven ook rekent tot zijn "College M".


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: