Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Sobere kampcantus

Tuesday, 21 Oct 2003 door Rutger

_
Afgelopen weekend heeft op een boerderij in Nutter de vijftigste Cantus van het Moresgenootschap plaatsgevonden! Sinds December 1991 organiseert het Genootschap de beruchte Canti tijdens activiteiten van A.S.V. Taste. De corona bestond dit keer uit 15 aspirantleden van Taste die aldaar hun introductiekamp doorliepen.

Hoewel een kampcantus doorgaans moeilijk op gang komt, maar daarna prima verloopt hadden Preases Koen van O. en zijn Senaat een zware kluif aan het creŽren van een feestelijke en escalatoire stemming. De aspiranten toonden weinig tot geen initiatief, maar zongen uit angst wel netjes mee. Schachtenmeesters Reinier van O. en Oscar de W. straften reguliere zaken als *portschoenen meteen af, maar hadden zichtbaar moeite met het vinden van overtredingen van schachten. Overtredingen die een Cantus normaliter leuk, lachen, ludiek en escalatoir maken!

Een goede stemming van de Corona was dus moeilijk te vinden. Ab Actis Schut probeerde de gemoederen te sussen door creatieve straffen uit te delen. Zo passeerden het Adje Bouwhelmbier, de Ejaculator Hoog Praesidium, de Wiedergutmachungschnitzel, de visdas en de Cornflakebreezer de revue. Tot kwam de stemming er maar langzaam in. Wellicht kwam dit door het kleine aantal aspiranten en het grote aantal Kampcommissarisen, Staffers en Bestuursleden. De aspiranten waren bang, terwijl de overige mensen lekker meezongen.

Nadat na een Colloquium door Praeses van O. werd uitgelegd dat een Cantus leuk behoort te zijn, verliep de Cantus echter een stuk beter en vroeg een aantal aspiranten zelfs het woord. Procantor Welle schalde nog wat originele schunnige liederen door de zaal, waarna er toch nog een lichte afsluitingsescalatie plaatsvond. Zeer positief aan deze - over het algemeen - sobere Cantus was een bijzonder goed gezongen Wilhelmus!

(c) Bah'Vo!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: