Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Brand Haverstraatpassage leidt tot ernstige rookschade!

Friday, 24 Oct 2003 door Rutger

Een uitslaande brand aan de Haverstraatpassage heeft vanmiddag voor ernstige rookschade in zowel Studentenhuis MISpoes alswel Huize Op-de-Hoek gezorgd. De precieze toedracht van de brand is bij uw verslaggever nog onduidelijk, wel kan hij u vertellen dat de winkel waar de brand onstond volledig uitgebrand is.

SociŽteitsbestuurders en tevens bewoners van Huize MISpoes, Alwin S. en Carola E., lagen na een naborrel op Antigoon net een uurtje onder de wol toen Moreslid Jochem S. het huis bij elkaar schreeuwde. Hoewel Alwin de bombarie van Jochem aanvankelijk interpreteerde als grap, bleek het naar aanhoudend geschreeuw toch ernstig, zeer ernstig. De zwarte rookwolken trokken langs de ramen van MISpoes naar boven en inmiddels was de geur in MISpoes te ruiken.

In de Haverstraatpassage was de brandweer met groot materieel aangerukt. Zoals het standaardprotocol voor branden in de binnenstad betaamt stonden er maar liefst 3 spuitwagens en 1 ladderwagen paraat. Enorme hoeveelheden water werden in het pand van Jeans Brothers gespoten. Toch bleek inmiddels dat de brand niet zou overslaan van de winkel naar de omliggende huizen.

Ondertussen (rond 10:30 uur) waren ook Moresleden Martijn A. en Bjorn K. teruggesneld van de Universiteit Twente en stond Danny de V. met pen en notebloc aantekeningen te maken voor de lokale editie van [i]De Telegraaf[/i]. De V. was toevallig die dag niet fit en lag op Huize Op-de-Hoek uit te zieken. Uiteindelijk is rond 12:00 uur het sein 'brandmeester' gegeven.

Huize MISpoes heeft na de brand te kampen met rookschade maar vooral mentaal leed. De gasleiding is afgesloten en daarom doet de verwarming het niet en er is ook geen warm water. Gelukkig biedt Kroegzicht (ook aan de Haverstraatpassage) uitkomst. De bewoners van MISpoes kunnen aldaar douchen, koken en opwarmen.

(c) Bah'Vo!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: