Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Binnenstad Enschede op de schop

Monday, 27 Oct 2003 door Rutger

_
Van onze Bah'Vo!-verslaggever Martijn van der Veen

De Oude Markt is een janboel: er wordt geklusd. Opengebroken, ingegraven, stapels stenen, schaftketen, graafmachines. Over een maand of twee is alles weer dichtgegooid en kent Enschede een spiegelglad straatje met cafe's. Aan de andere kant van het gemeentehuis vindt een klein drama plaats. De Klanderijpassage, bekend van het gebrek aan sfeer ondanks dat zaterdags een onvervalste Heino op zijn synthesizer stond te pielen, is afgebroken.

En die is weer opgebouwd. Maar nu met een BurgerKing. dus heeft Enschede straks BurgerKings en horen we er echt helemaal bij. Maar de Klanderijpassage moet wel volgestopt worden. En dat is het drama: Overal vanuit de binnenstad trekken winkels naar de nieuwe passage, zodat de Langestraat gehalveerd wordt, de Heurne lege plekken gaat vertonen en de Haverstraat de gehavendstraat genoemd kan worden. Zullen deze lege plekken wel opgevuld worden?

Op korte termijn hebben de kandidaten echter andere zaken aan het hoofd: de vlaggemast is waarschijnlijk vanwege de verbouwing verdwenen, hoe zullen zij de vlag halfstok hangen mocht de oude Juliana overlijden?


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: