Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Cantus gaat door merg en been!

Tuesday, 04 Nov 2003 door Rutger

Gisteravond heeft Ius Sanctus een Cantus georganiseerd ter ere het het veilig terug komen op aarde van de Russische hond Leika. Het studentikoze zang- en drankfestijn stond tevens in het teken van de 'Studentenvereniging van het jaar verkiezing'', georganiseerd door radio 3FM. Een aantal leden van de tegenstandbiedende vereniging Catena was te gast als corana tezamen met 40 Taste-leden.

De leiding van de Cantus lag in handen van een kundige Senaat en derhalve kwam de Cantus dan ook direct goed op gang en er werd goed meegezongen. Maar natuurlijk vond schachtenmeester Klinkert de nodige overtredingen van de schachten, zoals een complete rij mensen die met rug naar de bar zaten. Ab Actis Joost W. toverde diverse creatieve straffen uit de Kist der Verschrikkingen. Het veroberen van een bak hutspot zoals de viering van het Leidens Ontzet (1574) betaamt, de Vingerende Vaseline Vuisten en diverse heerlijke drankjes. Omdat het geheel uitgezonden zal worden op 3FM zong Procantor Rutger L. de sterren van de hemel. Vooral 'The Musicman' klonk als nooit tevoren!

Een domper tijdens de Cantus vond plaats toen een aantal Catenisten met pilsners naar het gezag begonnen te gooien. Praeses Van Buul werd vol getroffen, maar wist met een prachtige parabel de boel te sussen en de sfeer terug te krijgen. Er werd vrolijk doorgezongen en doorgedronken. Na 2 uur Cantus was de escalatie niet te houden en vlogen meel, bier en eieren door de kroeg. Een zeer geslaagde Cantus, waarna het nog lang druk en gezellig bleef op Antigoon!

(c) Bah'Vo!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: