Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


OPA een mythe?

Friday, 19 Dec 2003 door Vanderveen

OPA, het voertuig van moresgenootschap Ius Sanctus LEEFT! Henrik N. meldde vandaag: "Deze morgen toen ik met mijn slaapdronken kop in de bus zat op het weg naar het werk. Werd op de kruising Hekellaan/Pettelaarseweg ons pad gekruist
door een oranje/witte kar met aan de zijkant tekenen van overgeschilderde tekens. Gezien ons kort samenzijn kon ik niet voor 100% vaststellen, dat ik hier te maken had met OPA, maar het model auto was hetzelfde, de kleuren ook, alleen deze reed keurig op de openbare weg........"

Omdat de Baeten uit 1980 een welhaast uniek exemplaar is in Nederland, helemaal door de strakke oranje-witte 'striping', is het zeer goed mogelijk dat OPA leeft en het beter doet dan ooit tevoren. Toen OPA nog in het bezit was van moresgenootschap Ius Sanctus hielden technische mankementen het oudje van de weg. Een carnavalsvereniging heeft het nu mogelijk wel voor elkaar gekregen.

Maar, hoewel de aanwijzingen sterk zijn is de kans aanwezig dat deze OPA verschijning niets meer is dan een hersenspinsel. OPA is de laatste maanden op meerdere plaatsen gezien. Zo meldde de Onbekende Amerikaanse Soldaat OPA voor de grot van Saddam gezien te hebben "we were sure he was at home, since only this dictator would dare to drive in such large, nuke-free vehicle". Toeristen zagen diezelfde dag nog OPA voor de Eiffeltoren, maar ook is de Baeten gezien voor de negerhut van oom Tom. Het is dus ook goed mogelijk dat OPA Elvis achterna gaat.... Overigens is Elvis nog niet achter het stuur gezien, maar mogelijk gebeurt dit met carnaval....?

Met vriendelijke groet,
Uw verslaggever,

M. van der Veen


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: