Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Oud en Nieuw brengt verdeeldheid?!?

Wednesday, 31 Dec 2003 door Bjurn

Terug kijkend op het oude jaar komt het nieuwe jaar steeds dichterbij. Echter de viering van dit moment drijft de leden van Taste uiteen.

Zoals jaar en dag viert menig Tastelid zijn/haar Oud en Nieuw op het studentenhuis Asgard. Dit jaar is een aantal personen opgestaan om hun eigen "Taste" Oud en Nieuw feest te organiseren. Dit feest zal in de sociŽteit van de vereniging gehouden worden. Op zich is het feest wat het "Tegen-feest" genoemd wordt niet zo raar. Want er zijn duizend manieren om het Oud en Nieuw te vieren.

Dat Asgard zich in het nauw gedreven voelt is niet zo raar want het budget wat normaal tot de beschikking staat voor de organisatoren van het Asgard Oud en Nieuw feest is dit jaar voor het eerst gehalveerd. De andere helft is "geclaimd" door de organisatie van het zogenaamde "tegen-feest". Dit heeft geresulteerd tot een ware strijd wie de meeste bezoekers naar zijn feest trekt. Er was nog een stille hoop tot samenwerking, echter de bewoners van Asgard waren niet te porren voor een samenwerking, in welke vorm dan ook. Wat geleid heeft tot een voor de verslaggever vrij vreemde manier van werven. En wel door het andere feest te kleineren in plaats van te vertellen dat hun feest door de tien jaar ervaring genoeg gerijpt is om een gedegen feest neer te zetten.

Nu zijn er binnen Taste dus twee feesten beschikbaar. Dat deze keuze moeilijk te maken is blijkt wel uit de onenigheid binnen verschillende disputen, verticalen, jaarclubs en verenigingshuizen. Waar men uit "traditie" naar het Asgard feest ging gaat nu een deel naar het andere feest (of misschien wel helemaal naar een ander feest). En dat kan natuurlijk niet,... of toch wel?

Hoe dan ook staan deze beide feesten (samen met nog duizend andere feesten) garant voor een avond vol plezier, dans, drank, eten en wellicht nog een stukje vuurwerk.

Heeren en Daames maak er een mooi feest van!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: