Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


"We zijn hartstikke blij met jullie!"

Sunday, 01 Feb 2004 door Rutger

Afgelopen zaterdagmiddag hebben de Oranjevereniging Enschede en het Moresgenootschap Ius Sanctus een open borrel gehouden ter ere van de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin.

De borrel, die overigens goed bezocht werd, zou oorspronkelijk luister bijgezet worden door de onthulling van een bordje bij de Oranjebomen die sinds de geboorte van Catherina-Amalia bij het gemeentehuis staan. Het Leilindecomitť (het comitť voor het behoud van de Leilindes in de binnenstad) gooide echter roet door het eten door illegaal een bordje op te hangen op dezelfde locatie waar de Oranjevereniging een bordje wilde ophangen. De onthulling van het officiŽle bordje kon dus niet plaatsvinden.

Gelukkig had de Oranjevereniging meer plechtige noten op haar zang. Op de dag na de geboorte van Catherina-Amalia heeft de Oranjevereniging groots uitgepakt op de Oude Markt. Er werd beschuit met muisjes uitgedeeld en er werd Oranjebitter gedronken. Uiteraard stond Ius Sanctus de Oranjevereniging hierin bij en was het een geslaagde dag. Beeldmateriaal is hier te vinden.

Als dank voor de bewezen diensten kreeg Ius Sanctus uit handen van een bestuurslid van de Oranjeverenging een prachtig kado overhandigd. Een portret waarop Koningin Juliana en Prins Bernard met hun hun kinderen staan afgebeeld. Het Genootschap werd van hartelijk bedankt voor de verleende hulp bij diverse activiteiten en de Oranjevereniging hoopt dat ze ook in de toekomst op onze steun kan blijven rekenen. Het portret zal binnenkort in de SociŽteit te bewonderen zijn.

Na de plechtigheden is er op de plaats van de Oranjebomen nog een foto gemaakt voor de Twente editie van de Telegraaf en werd in de Geus de borrel voortgezet.(c) Bah'Vo!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: