Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Battle of the Balls

Friday, 06 Feb 2004 door Vanderveen

Waar het precies om ging, en of het het wel waard was, niemand wist het meer zeker. Maar er was iets goed te maken en och, de week was nog niet druk genoeg (zie bericht ‘drukke week voor de boeg’). Een kleine ‘Wiedergutmachung’ met borrel bleek een goed idee, om de gespannen relatie tussen Fubar en Ius Sanctus, het moresgenootschap van Taste, te herstellen. Het werd in een duel tussen ballen en bowlers gegoten, de arena was de Mirakel Planeet. De organisatie had het voortreffelijk geregeld: vier banen werden besteld, en pas daarna werd het voorstel op de mailingslist van Ius Sanctus gegooid. Met een bereidwillige bestelfeut die de kannen bier bleef aanslepen en begreep dat het wat rare gezelschap wat geld in het laatje bracht kon de avond moeilijk meer stuk.

Omdat het een soort van integratieactiviteit was, werd aangedrongen op spreiding van de liberalen onder de moresleeden, zodat het teams opleverde met blauw/oranje gescheiden truien dragers gecompleteerd met oranjegedasde of trainingsbroeken dragende balletjes. De bonte avond van de carnavalsvereniging zullen we maar zeggen. Wel, ballen werden gegooid en voor de echte gehandicapten bleek de baan de ‘gootjes’ te kunnen voorzien van een ‘randje’. Met wat heen en weer kaatsen bleken zelfs de kneuzen hoge ogen te gooien. Jolijt voor iedereen, met gejuich wanneer Bas v.B. zijn ‘hupje’ demonstreerde.

Kort verhaal lang verhaal, uit moresgenootschap kwam de persoon met de meeste punten, Martijn vdV mocht een mat meenemen, immers: het is de battle of the balls, (corps)ballen dragen een mat in de nek, de winnaar verdient dus een mat. Bovendien lagen ze voor 1 euro 50 bij de ActionShop. Zoals verwacht nam het moresgenootschap de extremen in: de drie kneuzen met gemiddelden onder de 50 punten, de drie hoogsten met meer dan 120 punten gemiddeld. De liberalen deden wat van hen verwacht werd, met overmacht werd de middenmoot ingenomen, 80 punten gemiddeld +/- 10. Is ook netjes natuurlijk.

Of de wiedergutmachung is geslaagd is echter onduidelijk. Ondanks de goed geslaagde borrel die voor sommigen tot na vieren duurde, lag enkele dagen erna een brief op de mat waarin Fubar op hoge toon van moreslid Gerrit K. eiste dat hun paal gemaakt werd. De formele en dreigende toon uit de brief, miskleund door ge-jij en ge-jouw er tussen te plaatsen, deden vermoeden dat de vriendschappelijke ‘battle of the balls’ nooit had plaats gevonden….


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: