Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Dat doen wij al jaaaaren

Wednesday, 18 Feb 2004 door Vanderveen

Twee aansprekende mannen, de ene directeur van de tiende gemeente van Nederland, de ander directeur van een grote school in het oosten van ons land. En een vijftigtal studenten, wallen onder de ogen van het harde studeren. In de Enschedese raadszaal, de plaats waar lokale politiek bedreven wordt spraken zij over 'Enschede Studentenstad'. Een weinig verfrissend debat waar dooddoeners de clichés opvolgden. Wat zijn de sterke punten van de stad? Kunnen we worden als Leiden en Delft, nee dat niet maar wel als Groningen. En de campus dan? De campus is gaaf, sport helemaal. Alle aanwezige studenten veegden netjes hun straatjes schoon: de stad suf? Maar in de Pakkerij is het altijd feest (zei Fact). Internationalisering, zijn we al jaren mee bezig ( zei Aegee). Sporten is gaaf en dat is bij ons de kern (zei Diok). De stoep moet geveegd maar die van ons is al jaaaren schoon (zei iedereen).

Alle instellingen in Twente hebben geld bijeen gelegd en nu zit een ton eurootjes op ons te wachten in een Platform. Nee, bestaande activiteiten geschikt maken voor scholieren, helaas, maar zo makkelijk gaat het niet. Een vereniging die het gezellig met elkaar heeft is een verkeerde vereniging, want wie wil het over tien jaar niet nog steeds gezellig hebben? Dus moeten alle verenigingen, van een kleine als DCC De Dutch Batters tot aan de grootste vereniging, ASV Taste, activiteiten voor scholieren gaan organiseren en zo potentiële studenten hier naartoe halen. En die worden misschien wel lid van jouw gave vereniging. Tja…De schooldirecteur vergeet hierbij dat een mens prikkels nodig heeft. De schooldirecteur weet hoe makkelijk studenten zijn om te lullen. En dus wordt het onze verantwoordelijkheid er iets van te maken. Terwijl wij alleen maar biertjes willen drinken en gezellig zijn, die instroom komt vanzelf wel. Maar dat is dus onze fout! Het paard wordt duidelijk voor de wagen gespannen.

Maar parels zijn er ook, het Utwente Racing team, een uniek initiatief. En natuurlijk Drienerloos trots: de traditionele vereniging scoort een 1 met vier nullen. Een upgrade van de vanuit Fact geïnitieerde Geste-dagen: dagje leuke dingen doen in Enschede en 's avonds feest. Geste dag, ik zei het al. Onder het mom van beter goed gejat vertoont het traditionele aapje haar kunstje weer: Fact is leuk en soms nuttig maar met de echt gave dingen hoeven we er anderen niet bij. Studiebegeleiding, ook zo iets. Maar goed, ze doen het wel en daar gaat het om.

Het Taste bestuur zat er wat pips bij. Waar A&V en Aegee plannen hadden ingediend komen zij niet verder dan de toegekende tank bier om te zetten in een reisje naar Leuven, gezellige avond en dan bier drinken. Is ook leuk, maar weinig aansprekend. Voor de vereniging is het het beste te kijken naar waar zij goed in is. Naar de kwaliteiten van haar corporaties bijvoorbeeld. Het paradepaardje zou dan best wel eens een oranje dasje om kunnen hebben. Misschien niet altijd vernieuwend, maar wel ondernemend en stabiel. Maar is dat genoeg voor het platform...?

MvdV


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: