Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Kandidaten reeds zeer populair

Monday, 01 Mar 2004 door Wouter

Hoewel de kandidaten onlangs pas hun taken op zich hebben genomen, is er nu al sprake van ongekende populariteit onder eerstejaars, die de kandidaten spontaan tot idool hebben verheven. Is het het brede raakvlak van het kandidatenduo? Is het hun uitstraling? Hun zangtalent? Duidelijk is in ieder geval dat de kandidaten nu al een noemenswaardige schare fans om zich heen hebben.

Dinsdag jongstleden arriveerden beide kandidaten voor de eerste maal in die hoedanigheid op de kroeg. Bij binnenkomst werden zij hevig ontroerd: enkele eerstejaars stonden, in volledig oranje ornaat zelfs, oranjebitter uit te delen aan eenieder die wilde. Het duo kon toen natuurlijk niet anders dan een kort interview verstrekken aan deze loyale fans. Dit was echter niet alles wat de eerstejaarsjes toen al in petto hadden; de volledige kroeg was gehuld in een oranje jasje.

Ook later op de avond bleek een horde fans hun idolen te willen vereren. Een half uur na twaalven verheven zij de kandidaten tot ware helden, door, voorzien van oranje spandoek, door de sociëteit te schrijden. Dat het spandoek helaas een grote zwarte vlek op zich had zitten, kon natuurlijk geen afbreuk doen aan het schouwspel. Hierna wendde het groepje zich onbeschroomd tot de podiumblokken om aldaar een minutenlange speech te houden. De exacte inhoud van de speech is tot op heden niet bekend. Toch kan er natuurlijk met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gesteld worden dat in ieder geval Moresgenootschap Ius Sanctus en de kandidaten geprezen werden.

Toch bleek dit niet het einde van de idol-taferelen te zijn. Andere, minder fanatieke edoch trouwe fans hadden tezamen met het eerder genoemde oranje groepje besloten als klap op de vuurpijl een cadeau aan te bieden: een heel fust bier werd aangeboden aan de kandidaten! Nadat de tijdelijke woordvoerder van de kandidaten, mevrouw De Beer, de aanbieders had bedankt voor hun steun, konden de kandidaten hun cadeau op escalatoire wijze in ontvangst nemen.

De kandidaten hebben aangegeven “zeer prettig verrast” te zijn met het intitiatief. “Met zoveel steun gaan wij een geweldige tijd tegemoet. Het feit dat anderen ons steunen is natuurlijk geweldig en sterkt ons zeer!” reageerde een van hen.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: