Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Veel hippies!

Monday, 15 Mar 2004 door Wouter

“Veel hippies” was de reactie van een van de kandidaten die dinsdag 2 maart 2004 mee zijn geweest naar de Massacantus in Leuven. De beide kandidaten, Bakker en Lascaris hadden zich goedgemutst ingeschreven om tijdens de Periode der Toetsing en Beoordeling van Moresgenootschap Ius Sanctus te laten zien dat zij graag meedoen met festiviteiten die bij het genootschap gebruikelijk zijn. Daar zij kandidaten zijn, moeten ze daar dan ook een schepje bovenop doen.

De heenreis in de bus was plezant. De kandidaten hadden meteen een Bassie en Adriaan videocassette aangeboden aan de Magistraat, dhr. Stam, om te aanschouwen tijdens de lange busrit. Ene Sam gooide roet in het eten, maar alsnog hebben we de thriller “Bassie & Adriaan en de geheime schatkamer” gekeken.

Nadien heeft de ene kandidaat zich vermaeckt met een jenever spelletje, terwijl de andere verzonken was in studie en zelfgetekende porno. Maar na bijna 5 uur in de bus te hebben gezeten, kwamen we dan toch aan in Leuven. Omdat we echter laat aankwamen, hadden de aardige belgen de voor Taste gereserveerde tafel al vergeven aan andere gasten. Jammer, maar het werd een avondje zoals altijd: je bier al staande opdrinken (met emmers tegelijk, omdat fatsoenlijk arpersoneel er niet af kon). Naast de vele hippies waren andere indrukken dat er niet of nauwelijks orde was en het gebrek aan organisatorisch talent onder de Belgen.

Nadat er de nodige liedjes waren gezongen, biertjes gedronken werden en stroomuitval ervaren werd, werd de cantus afgesloten. Normaliter wordt dat vrolijk gevierd, maar bij onze benedenburen blijkt dat evenement te zijn dat zijn weerga wel kent. De kandidaten waren echter voorbereid op een leuke afsluiting en lieten het er niet bij zitten. De pakken meel werden tevoorschijn getoverd en voorzichtig werd het rondgestrooid in afwachting op een reactie uit het publiek. Een enkele belg vond het een leuk idee dus er werd gestoeid met het pak meel. De inhoud van een pak meel is toch een kilo poeder, dus eenmaal verstuifd, levert het een behoorlijke zooi op. “De Belg had nog zijn jas en rugzak aan; weer een hippie”, dacht een der kandidaten, “maar hippies zijn toch altijd smerig, waarom kijkt deze dan zo beteuterd?” Enfin, wit en vrolijk verlieten we de feestent.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: