Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Initiatiefnemer project "M" tevreden over zijn "OPA"

Friday, 10 Aug 2001 door Danny

Enschede,

Het idee is nog maar een paar weken oud, maar project "M" draait op volle toeren. Martijn v/d V., initiatiefnemer en bedenker van het project, is tevreden. Uw verslaggever belde hem op voor een terugblik op de afgelopen weken en de laatste stand van zaken.

Hij is redelijk kapot. Doodmoe kijkt hij terug op een paar enerverende weken. Wat hem goed doet is het enthousiasme van de Leeden van Moresgenootschap Ius Sanctus. Martijn: "Het is een geweldig gevoel dat er zoveel belangstelling is voor "M" en dat er totaal geen wanklank bij Ius te horen is." "De Leeden zijn razend enthousiast en de belangstelling voor de aandelen van het project is gelukkig bijzonder groot." De verwachte run op aandelen is inderdaad uitgekomen. Gisteren werd de gehele dag op het interne communicatiesysteem “Geblaat” gespeculeerd en gehandeld. Inmiddels hebben al heel veel Leeden meerdere aandelen aangeschaft. Van een financieel debacle kan in ieder geval geen sprake meer zijn.

Wel vindt Martijn het jammer dat het weer deze week niet echt meezit. Het gevolg is dat het project niet zover gevorderd is als het had moeten zijn. Desalniettemin is de bereidheid van Oud-Iusleeden
(def. Spit/Veenbaas) om te helpen klussen, bijzonder groot en volgens v/d V. boven verwachting.

Verder vindt hij dat de tijd gekomen is om te vertellen wat project "M" nu eigenlijk precies inhoudt. Vol enthousiasme vertelt hij: "We hebben een oude-SRV wagen gekocht om te verbouwen tot rijdende kroeg. De wagen is vroeger van een kaasboer geweest en heeft al die jaren op markten in de regio gestaan. Nu zal de wagen onder andere tijdens de introductie van de Universiteit Twente worden ingezet om de vereniging ASV Taste en het genootschap te promoten. Tijdens het traditionele bier en zang festijn, de Cantus, zal de wagen in ieder geval ingezet gaan worden als bierafgifte punt. Overigens wordt er nog een moment gezocht tijdens de introductieweek om de wagen officieel in te wijden.”

De laatste stand van zaken is in ieder geval dat de oude groene “striping” aan de buitenkant helemaal Oranje is geverfd en dat aan de binnenkant ruimte is gemaakt voor een tap en bar. Voordat de intro begint moet alles nog een beetje netjes worden afgewerkt. Voorlopig is het de bedoeling om de wagen pas na de introductie helemaal te verbouwen, vanwege tijdgebrek, is dat nu minder van belang. Wel is het zo dat de accu's van de wagen niet perfect werken, zodat het object een paar meter aangeduwd moet worden om de motor weer te doen laten lopen. Volgens v/d V hoeft dit geen probleem te zijn en is het met een paar mensen goed te doen. Overigens hoopt v/d V. vandaag op www.ius.org een aantal foto's te publiceren waarop de vorderingen duidelijk te zien zijn.

"Inmiddels is er al een tap besteld en drie fusten Grolsch. Dat lijkt niet veel maar je moet ergens mee beginnen." aldus v/d V. "Verder zijn er vandaag flinke vorderingen gemaakt omtrent de belettering van de wagen. Het plan is om aan de voorkant Vrouwe J(I)ustitia te plakken, op de zijkant "Moresgenootschap Ius Sanctus" en op de achterkant "www.ius.org"." "Een dure grap, maar wel één die voor de intro begint gerealiseerd is." volgens v/d V.

De jonge initiatiefnemer klinkt door de telefoon moe maar voldaan. Er moesten de afgelopen weken veel kleine zaken geregeld worden en lijntjes worden uitgezet. Het geheel heeft heel veel voorbereiding en tijd gekost. Martijn: "Voordat we daadwerkelijk de SRV wagen kochten hebben zeker tien mensen het geheel van tevoren bekeken. Ik heb flink in de spanning gezeten of alles ook daadwerkelijk zou gaan lukken maar ik ben opgelucht dat alles goed is verlopen en dat de wagen nu veilig achter slot en grendel staat."

Een naam voor de oude SRV wagen is er nog niet, maar v/d V noemt het object liefkozend "OPA". "Dat klinkt namelijk wel goed: We gaan even met OPA rijden of, als de wagen aangeduwd moet worden, OPA loopt niet al te best" aldus v/d V. Op de vraag of hij trots is op het project antwoord hij: "Ach, trots, het is nu in ieder geval zo dat de plussen opwegen tegen de minnen."


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: