Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Zoon voor Laurentien; dubbele gevoelens

Sunday, 21 Mar 2004 door Danny

Dubbele gevoelens, maar Prinses Laurentien is zondagmorgen vroeg ( 21 maart) in het Haagse Bronovo-ziekenhuis bevallen van een zoon. Het derde kleinkind van koningin Beatrix is geboren om 00.37 uur en krijgt de naam Claus-Casimir, laat de Rijksvoorlichtingsdienst in een perscommuniqué weten. Het is het zesde kind in de lijn van de troonsopvolging.

De baby is geboren een dag na de dood van prinses Juliana. Zij overleed zaterdag 20 maart. Vader prins Constantijn en prinses Laurentien hebben de afgelopen dag met dubbele gevoelens beleefd, maar zijn tegelijkertijd verheugd met de komst van hun zoon, aldus de Rijksvoorlichtingsdient. "Het is een stevige en gezonde baby”, laat de vader via de RVD weten.

De baby woog bij de geboorte 3970 gram en is 52 centimeter lang. De volledige naam van het tweede kind van Laurentien en Constantijn is Claus-Casimir Bernhard Marius Max, Graaf van Oranje Nassau, Jonkheer van Amsberg. Claus-Casimir is het broertje van de in juni 2002 geboren Eloise. Na terugkeer uit het ziekenhuis verblijft het gezin voor enige tijd op paleis Huis ten Bosch. Eind april vestigen de prins en zijn gezin zich in Brussel.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: