Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Ius koestert verborgen roeitalent

Monday, 22 Mar 2004 door Wouter

Het verborgen roeitalent van Moresgenootschap Ius Sanctus is niet langer verborgen. Donderdag 18 maart won een delegatie de felbegeerde besturentrofee van kanovereniging Euros.

Een grote afvaardiging van Ius Sanctus toonde op de pre-varsitydag haar verenigingshart door ASV Taste te vertegenwoordigen op dit festijn. Uiteraard waren de aanwezigen zorgvuldig uitgekozen. Binnen het gezelschap bevonden zich twee oudgedienden van Euros, net als twee kandidaten en uiteraard een groot deel van de Hooghe Raad. De leden stonden dan ook te popelen om hun roeitalent te bewijzen.

Helaas moesten deze enthousiastelingen hun geduld bewaren. Omdat wachten maar vervelend is werd het wachten tot deugd verheven; het gerstenat stroomde rijkelijk. Hierdoor benadeeld in onze sportcapaciteiten kregen vier heren eindelijk de eer om namens Ius Sanctus mee te doen aan de besturenrace. Dit waren de heer Welle, Lammers en de twee kandidaten.
Na een vlotte start ging de boot zonder aarzeling richting het startpunt. Nadat onze boot perfect lag en onze tegenstanders de boot ook eindelijk recht hadden, barstte de strijd in alle hevigheid los. Het team van Euros zelf bleek echter iets beter getraind te zijn en eindigde dan ook voor ons.

Dit bleek echter absoluut geen reden te zijn om teleurgesteld te zijn. Nee, de vier heren waren zo enthousiast dat zij voor een tweede maal de strijd aangingen. Het team presteerde deze keer dan ook vele malen beter. Dat er ditmaal geen tegenstander was en de tijd niet werd opgenomen, deerde de delegatie niet.
Terug naar de kade dus om de activiteiten te hervatten.

Teruggekeerd in de strandtent begon een roeier een speech te houden. Dat dit een zeer, zeer goede speech was, bleek wel uit de reacties van het publiek! Nimmer werd er zo vaak ,,’vo” geroepen tijdens een toespraak. Ook het kleine turnstertje dat een emmer water in een kano gooide kon rekenen op veel bijval, ook haar spontane en levendige toespraak werd veelvuldig onderbroken met een ‘vo. Terug in de strandtent werden de deelnemers aan de Varsity bekend. Het moge duidelijk zijn dat ook dit erg ‘vo was. Nog meer ‘vo was het natuurlijk toen eindelijk de winnaar van de besturentrofee bekend was. “Het bestuur van Ius Sanctus” werd dan ook naar voren geroepen om een prachtige trofee in ontvangst te nemen. Trots en voldaan konden de heren dan ook aan het eind van een bewogen middag naar huis gaan.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: