Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Sneeuwstorm teistert Taste

Monday, 29 Mar 2004 door Remko

Een zeer plaatselijke sneeuwstorm heeft donderdag 25 maart jongstleden Sociëteit Antigoon geteisterd. Hoe deze heeft kunnen ontstaan is tot op heden onduidelijk. Ook het KNMI tast in het duister; op geen enkele manier heeft het instituut deze weeromslag aan zien komen.

Kort na twaalven stak er in het zuidoosten van de kroeg een storm op in noordwestelijke richting. Enige tijd daarna voelde men de eerste sneeuw. Al snel breidde het front zich in hoog tempo uit naar het noorden. Na enkele minuten al nam de sneeuwval af en kort daarna luwde ook de wind.

Ondanks de korte duur was de schade en schrik er niet minder op. Enkele aanwezige vikingen bleken niet bestand tegen het hoge weer en vluchtte dan ook naar sneeuwveiligere gebieden. Enkele vikingen die het weer probeerden te trotseren bleken dit ook niet op zichzelf te kunnen, snel probeerden zij met water plaatselijke gladheid te voorkomen. Helaas waren zij niet in staat hiermee significante verbetering in de zaak te brengen.

Nadat de storm was gaan liggen werd de schade duidelijk. De hele sociëteit was bedekt met een dikke laag. In het zuidoosten van de sociëteit was de sneeuwval het heftigst geweest, tot zes uur des ochtend is men bezig geweest de meest ernstige schade op te ruimen. Vanaf drie uur de volgende dag zijn de onderhoudswerkzaamheden hervat. Tot op heden is het einde van de werkzaamheden nog niet in zicht.

Hoewel het KNMI nog geen concrete oorzaak heeft, heeft de KNMI “goede aanwijzingen” dat de sneeuwstorm in casu te herleiden is tot één punt. Ook wordt “zeker niet uitgesloten” dat er sprake is van indirecte menselijke oorzaken: “Tegenwoordig doen mensen van alles zonder daarbij na te denken aan bijvoorbeeld erosie of andere invloeden op het milieu. Deze storm bevestigt dat wellicht”, aldus een KNMI woordvoerder.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: