Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Dinsdag

Tuesday, 30 Mar 2004 door Vanderveen

Deze dinsdag stond in het teken van Het Vaderland. Vlak voordat Koningin Juliana bijgezet zou worden toog een groep van ongeveer acht Moresmensen naar Almelo, de rechtbank. De Nederlandse Rechtsstaat, naast het Koningshuis de pijler van ons land. Verslaggever Martijn vdV, onlangs nog onderscheiden met twee onderscheidingen in de orde van de Blauwe Draak, doet verslag:

"De rechtbank was een waar plezier, mag dan ook zeker vaker bezocht worden. Een zeer groot deel van de theorie die ik in mijn luttele jaren BSK voorbij heb zien komen blijkt in de praktijk netjes uitgevoerd te worden. De verdacht is schuldig, hij liegt en bedriegt, de politiemensen dragen wapens en de rechter luistert en beslist in wijsheid. Gratis koffie is niet aanwezig en we mogen ons gelukkig prijzen met onze hersens, de enige opdracht is ze te gebruiken. Van een verdachte vernamen we dat 'CD's' eigenlijk grammen cocaine zijn, maar de verdachte wilde niet vertellen wat 'sloffen Marlboro' zijn. Zijn verleden dat keurig werd doorgenomen was reden te denken dat onze niet rokende man van tussen de 35 en 45 jaar met een fors, breed postuur, met lange neus en donder haar, met een grootte van tussen de 170 en 190 weinig sigaretten doorverkocht. "

"We zijn bij drie zaken geweest en we weten nu: Sex, Drugs en Cd's. Pardon, Rock 'n Roll. Het leek af en toe dat de rechter er een loopje mee nam door opmerkingen als 'nee natuurlijk droeg u geen mes van 40 cm' en de opmerking van het OM dat 'een aluminium waterleiding wel heel erg onwaarschijnlijk was als slagwapen. Ze zijn meestal van koper.' Dat hadden we graag bevestigd zien worden door een expert zoals een loodgieter maar corruptie ten top, men stond deze uit de lucht gegrepen insinuatie zomaar toe. "

"De procedures die worden gevolgd waren flink duidelijk en we hopen dan ook dat de HR goed op heeft zitten letten. En de uitspraken?
Volgende week dinsdag, 6 april, 09:00 uur. Ik verheug me er nu al op."

En mocht men ondanks alles toch eens onheus door de HR behandeld worden: gratieverzoeken sturen naar: Hare Majesteit de Koningin, p.a. Ministerie van Justitie, afdeling Gratie, Postbus 20301, 2500 EH Den Haag


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: