Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


MIS maakt zich sterk voor vlaggenmast

Friday, 23 Apr 2004 door Remko

Er staat op dit moment geen vlaggenmast op de Oude Markt voor de Pakkerij. Voor het eerst sinds het Genootschap het beheer van de mast op zich genomen heeft lijkt het niet in staat te vlaggen op Koninginnedag.

Tijdens de geboorte van onze kroonprinses Catharina-Amalia is er uiteindelijk met papier op alle ruiten van de Pakkerij een vlag gepresenteerd. Het lijkt erop dat we volgende week met Koninginnedag eenzelfde creativiteit tentoon moeten spreiden. Er is echter hoop!

Na vele verwoede pogingen bij de Beheers Commissie Pakkerij heeft de ernst zich eindelijk doorgedrongen tot de gemeenteraad van Enschede. Diet Boes, gemeenteraadslid en tevens bestuurslid van de oranjevereniging Enschede heeft zich hiervoor sterk gemaakt. Het resultaat is geweest dat men er zich sterk voor ging maken alsnog een mast te plaatsen op de Oude Markt voor Koninginnedag.

Het is inmiddels een week voor Koninginnedag, en er staat nog steeds geen vlaggenmast. Inmiddels heeft op de media het gerucht opgepikt. Vanochtend heeft de Magistraat in een telefonisch interview aan de Twente Vandaag verkondigd dat het Genootschap alle mogelijke energie en inzet zal tonen om er voor te zorgen dat er op 30 april een vlag in top wappert!

Het zal nog wel wat voeten in de aarde hebben, maar er vanuit gegaan mag worden dat er een vlag wappert volgende week vrijdag. En dat Koninginnedag weer een groot feest wordt voor het Genootschap en heel Enschede.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: