Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Ovum Novum

Saturday, 09 Oct 2004 door Remko

Afgelopen woensdag is het er dan van gekomen. Ius Sanctus lid Gerrit K. zou pogen zijn moresjasje terug te verdienen. De straf die de heer K. van het hof opgelegd heeft gekregen was viervoudig. Ten eerste zou er een fietstocht van Enschede naar Nijmegen afgelegd moeten worden, om vervolgens in Nijmegen boete te doen en voor mores een maaltijd organiseren om ten slotte bevriende zustervereniging Ovum Novum er van op de hoogte te stellen dat wij langs zouden komen. Zo gezegd zo gedaan.

Woensdag stapte de heer K. rond 12.00 op de fiets om vanaf de Oude Markt in Enschede. Vol ongeloof bij iedereen kwam ook moreslid Jos E. met zijn mountainbike aanzetten. De heer E. is flink bezig met het op orde krijgen van de conditie, en de 100 kilometer die de afstand Enschede-Nijmegen bedraagt zou dan ook een mooi trainingsritje zijn. Aldus begonnen de twee aan de barre tocht.

In totaal zouden dertien moresmannen getuigen worden van het resultaat van de afhandeling van de straf van de heer K. De eerste delegatie vertrok al om 15.30 met de auto van de heer Ian K. om de fietsende heren ergens halverwege tegemoet te rijden en nogmaals de succeswensen uit spreken. Dit gebeurde ergens ten hoogte van het plaatjse Didam. Op dat moment waren de renners nog goed gemutst en hadden ze er alle vertrouwen in dat ze voor 19.30 aan zouden komen in het gereserveerde restaurant aan de Waalkade.
De rest van de delegatie vertrok pas rond een uur of 18.30 met een gehuurd personenbusje.

Zo rond de klok van 20.00 bereikten de fietsers Nijmegen! Volgens de heren verliep de reis vlekkeloos tot op 20 meter voor de kapel in Nijmegen, alwaar de heer E. alsnog een lekke band wist te krijgen. Het mocht de pret niet drukken. Na de boetedoening door de heer K. zaten we rond 20.30 in het restaurant en kunnen de eerste pilseners besteld worden. Hoewel de bediening te wensen overliet is er ter plekke voor een keurig studentenprijsje een prima driegangenmaaltijd genuttigd. Wellicht beter te omschrijven als een prima basis voor een lange avond. Rond 22.30, na nog even via de Nijmegense kermis gelopen zijn, kwamen we aan op de St. Canisiussingel in Nijmegen.

De avond leek alsnog in een deceptie te eindigen toen vlak voor binnenkomst bij Ovum Novum ons gehuurde busje minder inbraakbestand bleek te zijn als gehoopt. Een van de fietsen bleek gestolen, en een bezoekje aan de plaatselijke politie was dan ook een logisch gevolg. Maar na alle vervelende formaliteiten kon het feest dan toch echt beginnen. Er was op de avond een open feest met als thema "soixante-neuf". Dit bleek ook uit wel uit de gewilligheid van de aanwezige dames. Menig moresman is dan ook met de meest opwinnende voorstellen geconfronteerd. Absoluut hoogtepunt hierbij was het resultaat van de avanches op de heer K.. De heer K. die na 100 kilometer gefietst te hebben blijkbaar zo'n dusdanige metarmofose heeft ondergaan dat de vrouwen hem aanvlogen. Volgende week weer K.?

En zo werd het een gedenkwaardige avond, waarin de bavaria langzaam bezit nam van onze geestelijke en lichamlijke gesteldheid die ook de dag erna nog lang schade heeft toegebracht...

K. bedankt, het was mooi!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: