Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


We hebben een zaak!

Wednesday, 13 Oct 2004 door Kaper

"We hebben een zaak!", een vaak gehoorde term op de Sociėteit, maar helaas wordt de zaak niet altijd gevoerd. Gelukkig beschikt de Procureur-Generaal over een boekje waarin hij alles keurig noteert, zodat de verdachte er niet onderuit komt!

Maar dan moeten die zaken wel een keer gevoerd worden. Dat zal vrijdag gebeuren. Gewapend met een boekje en onder toeziend oog van Vrouwe Justitia, zal het Hof elke zaak keurig afwerken. Nu al gaan de geruchten over een vermeend Onschuldig! bij een zaak. De Magistraat zelf was niet voor commentaar bereikbaar, maar de Defensor wist ons te melden dat elke zaak eigenlijk "zo klaar als een klontje" is. Hij kan zich niet indenken dat er mensen schuldig worden bevonden, zeker niet "als je bedenkt dat het merendeel van de zaken gewoon verjaard is. Dan kan er moreel gezien geen Schuldig! worden uitgesproken, zeker niet met Vrouwe Justitia aanwezig die toekijkt. Ik zie die avond dan ook tegemoet als een gedenkwaardige avond waar het moreel hoog tij zal vieren!”.

Overigens zijn zaken niet het enige wat er die avond zal plaatsvinden, ook zal er een zangavond zijn en gaan er geruchten over de oprichting van een nieuwe Orde binnen het Kapittel. Of een en ander met elkaar te maken heeft is vooralsnog onbekend, maar nieuws hierover zal ongetwijfeld binnenkort op Ius.Org verschijnen.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: