Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


"Killerwespen" in Hardenberg, "OPA" in Enschede

Thursday, 16 Aug 2001 door Danny

Enschede,

Ze zijn drie a vier centimeter lang en boezemen vanwege hun griezelige uiterlijk veel angst in. De Hoornaar, oftewel "Killerwesp", is vandaag in Hardenberg (Overijssel) gesignaleerd en uw verslaggever heeft oog in oog met deze beestjes gestaan. Toch zijn deze "Killerwespen" minder eng dan "OPA".

"OPA" is negen meter lang en 2 en een halve meter hoog. Voor je een groot en machtig stuur, naast je Joachim en Johan. Met het zweet op onze voorhoofden zaten wij gistermiddag in "OPA". De wagen stond moederziel alleen op het terrein van de UT en was overduidelijk toe aan een ritje.

Alle verhalen over het slecht starten van "OPA" aan de kant geschoven, staken wij de sleutel in het contact en...lopen ! De motor liep in één keer ! Niks aanduwen, gewoon starten en lopen ! Tja, het is een blijft een Diesel natuurlijk, Oud-Ius (def. Spit / Veenbaas) heeft waarschijnlijk nog nooit gehoord van het aloude begrip "voorgloeien". Daarna ook totaal geen problemen meer gehad met het starten en zijn we met "OPA" over het terrein van de UT gescheurd. Alle verhalen over het slechte starten geloven wij dan ook niet meer. Overigens wat gaat dat ding hard en wat is het een lomp apparaat. Machtig mooi! "OPA"is geweldig ! Ook ons Erelid heeft vol verbazing en vol lof "OPA" bekeken vanuit zijn kantoor. Negen meter Ius Sanctus op de zijkant is toch wel indrukwekkend.

'S Avonds vond op het UT terrein de traditionele Cantus plaats. Foto's van dit succesvolle evenement zijn te vinden op www.asvtaste.nl. Maar liefst 120 eerstejaars deden aan dit evenement mee. Na afloop was in ieder geval duidelijk dat veel mensen zich uitstekend vermaakt hadden, ook onderweg naar de stad werden diverse groepen Cantusgangers luidzingend op de fiets aangetroffen.

En..."OPA"? "OPA" is later die avond naar het bedrijf met de definitieve oplossing voor tijdelijke opslag gebracht door uw verslaggever. Wederom met zweet op m'n voorhoofd en een grote dikke spin op de stoel. "OPA" moet van binnen nog wel even schoon gemaakt worden. Geef mij de "Killerwespen" maar...hoewel???


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: