Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Vals! Nog 'ns...

Friday, 22 Oct 2004 door Vincent

Dat ETSV Scintilla het principe van de Cantus naar het Enschedese studentenleven heeft gebracht, dat is bekend. Dat Moresgenootschap Ius Sanctus deze geperfectioneerd heeft, staat uiteraard ook buiten kijf. De Cantus gisteren was dan ook een ontmoeting tussen beide gezelschappen. Omdat het bestuur van een studievereniging uiteraard allerlei leuke opdrachten mag doen bij aanvang van de bestuurstermijn, had het oudbestuur van eerstgenoemde vereniging dan ook het illustere idee opgevat om de zes nieuwe bestuursleden deel te laten nemen aan een Cantus georganiseerd door Ius Sanctus. De kroeg werd geboekt, de kist werd gevuld en de zangboekjes werden vervaardigd.

Afgelopen donderdag stond de Senaat dan ook om 20:00 klaar om een mooie Cantus te organiseren voor dit gezelschap. De nodige Moresleeden waren uiteraard ook uitgenodigd, zodat een topfeest niet uit kon blijven. De Senaat wachtte, wachtte en wachtte maar uiteindelijk was het bestuur der Scintilla gearriveerd. Dat hun muzikale vaardigheden en kennis zeer beperkt was werd direct duidelijk. Een gepaste straf kon dan ook niet uitblijven, de siroop mocht de kelen dus direct smeren. Om een matige alcoholconsumptie bij een schacht te compenseren werd overvloedige alcoholconsumptie bewerkstelligd bij een andere schacht, waardoor het nodige alcoholniveau prima bereikt werd. Om de jongelui zich nog beter op hun plaats te laten voelen, kreeg een agrarisch type een persoonlijk drankje vol met boerenjongens, melk en advocaat (dit is immers van ei gemaakt).

De sfeer was gezet, het gezang kon doorgang vinden. Canon zingen bleek helaas te moeilijk, net als vele andere liederen die gezongen werden. Het leek haast wel of de schachten zich wilde drukken! We weten allemaal uit de film natuurlijk wat er dan gebeurt; men moest dus een liedje zingen! Aarzelend kwam een “Terang boelan” op gang. De Praeses wist echter wel wat er met deze situatie moest gebeuren en met name wat er met de grote bak pasta voor zijn neus moest gebeuren. De hele bak belandde dan ook op de penningmeester van het kersverse bestuur. Niet subtiel, wel erg vermakelijk natuurlijk. De heren en dame van het bestuur bleken echter tot en met zondag niet te kunnen douchen en dezelfde kleren eveneens tot die tijd niet te kunnen reinigen. Gelukkig was de Praeses van de Cantus tevens de Magistraat van het Genootschap, waardoor de diplomatieke rol direct na de Cantus kon worden ingenomen. Het was een aparte maar vooral mooie Cantus. Vals! Nog ‘ns.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: