Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Workumfundamentalisme

Wednesday, 17 Nov 2004 door Peter!

Vergeet de vertolkers van het vrije woord, spaart uw kogels; vergeet de strijders voor de islam, dooft de moskeeën! De radicalisering van de maatschappij is inmiddels ook tot ons dierbare genootschap doorgedrongen! Het Verdrag van Workum doet wederom op zeer discutabele wijze van zich spreken nu volgens goed ingelichte bronnen, extremistische elementen binnen het Verdrag een nieuwe poging hebben ondernomen de Magistraat uit de weg te ruimen.

De eerste poging van deze afvallige commissie om de macht te grijpen vond plaats in het najaar van 2003. Een laaghartige poging de toenmalige Magistraat te onthoofden moest deze geschrokken bekopen met een onvrijwillige verkorting van zijn stropdas. Het Verdrag wist zich toen nog handig van de beschuldigingen te ontdoen door de gebeurtenissen te wijten aan de heersende gebruiken op het Twentse platteland waar het voorval geschiedde. Maar met deze tweede poging tot eliminatie van de gekozen vertegenwoordiger van het genootschap, maakt de twijfel plaats voor woede! Ditmaal hebben de doerakken van Workum gekozen voor de beproefde methode van vergiftiging.

Nadat de Magistraat een bezoek heeft gebracht aan de Jaarvergadering van het Verraad van Workum, omdat zij dat ‘zeer op prijs zouden stellen’, is het plotseling bergafwaarts gegaan met de gezondheid van magistraat Lammers(*). Gebrek aan drank en andere onwaarschijnlijke oorzaken werden snel uitgesloten waarna de gebeurtenissen tijdens de vergadering als enige verklaring resteren. De gifmengers van Workum zijn na het echec van de vorige valstrik, ditmaal zeer rigoureus te werk gegaan. Het gevolg hiervan is dat niet alleen het leven van de Magistraat, maar ook van een aanzienlijk deel van zijn familie nu aan een zijden draadje hangt.
Hoewel met enige zekerheid valt te stellen dat de Magistraat in zeer ernstige toestand verkeert, moeten wij de geruchten over zijn heengaan vooralsnog ontkennen. Hij is met spoed overgebracht naar een opvanghuis dat speciaal is ingericht op de verzorging van de Magistraat bij calamiteiten. De Hooghe Raad heeft voorzorgsmaatregelen genomen om een machtsvacuüm te voorkomen en derhalve de bedoelingen van Workum gedwarsboomd.

Kort na de onthutsende gebeurtenissen circuleerden reeds de complottheorieën die de betrokkenheid van het Verdrag tegenspreken. Kwade tongen beweren namelijk dat een lichting van het genootschap zich geheel tegen de heersende mores heeft georganiseerd en zich ten doel gesteld heeft de macht binnen het genootschap te grijpen. De leden van deze ‘lichting’ zijn reeds lang berucht om hun hebzucht, narcistische trekjes en ongebreidelde zucht naar macht. Bronnen binnen het genootschap lijken te bevestigen dat deze lieden de afgelopen tijd in toenemende mate georganiseerd naar buiten treden maar concrete aanwijzingen voor betrokkenheid bij een aanslag op de Magistraat zijn vooralsnog niet bekend.

In deze tijden van toenemende vijandigheid binnen zowel het genootschap als de maatschappij in het algemeen, is het zaak voortdurend op uw hoede te zijn. Mocht u één van de ploerten van Workum tegen het lijf lopen, houd uw rug recht, haal niet uit maar probeer de naarling met argumenten te overtuigen!

Met bezorgde groet van uw verslaggever,

Peter!

(*) Tevens al dan niet toevallig Ray-Onthoofd van het Verdrag van Horkum.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: