Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Subject +3 -1 = +2 = bier halen!

Thursday, 16 Dec 2004 door Kaper

Het is u wellicht al bekend, nu begint het besef eindelijk bij de Daames en Heeren van Mores door te dringen: Het Subject is uitgebreid! Afgelopen weekend zijn na een lange discussie en dito plechtigheden eindelijk rugpanden ingespeld bij de Henk-Jaap vdB, Damir D en Luuk vdV. Tegelijk is Luuk V. toegetreden tot de Orde der Verheevenen; het zou immers slechts zijn meer dan 1 Luuk in het Subject te hebben. Vanuit Ius.Org allen gefeliciteerd en voor het Subject: Bier halen!

De oorzaak van het besef wat nu pas doordringt heeft te maken met het weekend. De vrijdagavond stond vooral in het teken van mensen in vuur en vlam zetten en kale balzakken gevolgd door nog meer bier en speeches die niet vlekkeloos verliepen op fusten. Ook mag Robbert dB zich voortaan Stuivende Schut in de Orde van de Copulerende Valk noemen voor zijn laffe gedrag ten opzichte van vrouwen in het algemeen en zijn galadate in het bijzonder.

Zaterdag, iedereen werd op tijd wakker en kleedde zich in het zwart. De bijzetting van Bernhard stond op het programma. Onder het genot van enkele condoleance biertjes en cake keek iedereen naar de indrukwekkende plechtigheid. De tweede van het weekend. 's Middags is er begonnen met klootschieten, maar vanwege het veelvuldig kwijtraken van klootdten is al snel besloten de edele sport van boom werpen inhoud te geven. Deze frisse activiteit was goed voor de gezondheid der Leeden en een mooie voorbereiding op de Barbecue.

De barbecue stond in het teken van fazant, konijnenpoten, knoflook en glühwein. De fazant was lekker, het konijn smaakte naar kip en de knoflook was vooral 's avonds voor localtoko Bays confronterend. Na de barbecue was het tijd voor bier. De boerderij was suf. Enorm suf zelfs. Gelukkig kwam iemand met het lumineuze idee de borrel te verplaatsen naar Lantaarnpaal 14. Bar 14 werd opgericht waarbij alle Leeden en Liesbeth D. voor het gemak waren benoemd tot Stamgast. Koud was het wel bij Bar 14, erg koud zelfs. Dit was dankzij de creativiteit van de Leeden echter geen bezwaar. Een combinatie tussen stoelendans met schikken hield de Leeden warm en zorgde voor een goede stroming van de tap naar de Leeden.

En verder? Dat weet niemand. Men weet het slechts bij vlagen, vandaar de opsomming:

- lijkschouwen
- bomen omver werpen
- marcheren
- lijkkisten op Marinierswijze laten zakken.
- marcheren met boom of Henrik op de schouders
- Soldaat van Oranje aanzetten
- Soldaat van Oranje uitzetten
- verlaten door de marsleider in het weiland staan.
- een auto met drentenaren die naar een feest gingen bij boerderij verderop en zich afvroegen bij 2 graden buitentemperatuur hoe wij het bier koud hielden.
- Vincent B. en Jochem S. naar de boerderij en naar binnen (goed volk!)
- hele avond bij boeren verjaardag
- op aanhanger met trekker naar bar 14
- daar Oscar dW en Rutger L. opgepikt
- met trekker naar bays
- daar gezopen en met knoflookwalmen zestienjarige meisjes versieren
- met taxi terug naar bar 14
- waar men inmiddels een fust met de taxi uit Enschede had laten komen
- doorzuipen
- Heuren veun Meures zeupen neug heurder deur
- slapen
- Meures Monopoly Fonds opgericht


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: