Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Commotie op Oude Markt

Wednesday, 22 Aug 2001 door Danny

Enschede,

Omstreeks kwart voor acht gisteravond is in het centrum van Enschede grote commotie ontstaan vanwege een heftige rookontwikkeling op en rond de Oude Markt. De rook was zo heftig dat een aantal terrassen blauw kwamen te staan en bezoekers de terrassen verlieten. Winkelend publiek bleef stil staan en de omstanders gingen op zoek naar de oorzaak van de heftige rookontwikkeling.

Tot ieders grote verbazing kwam de rook achter een bovenwoning vandaan, gelegen aan de Haverstraatpassage. Uw verslaggever was ook ter plaatse en zag een heftige rookontwikkeling vanachter het huis vandaan komen en kwam al snel tot de conclusie dat Kroegzicht, het huis van de Magistraat, in de fik moest staan.

Nadat uw verslaggever meerdere malen tevergeefs geprobeerd had Kroegzicht telefonisch te bereiken werd vanuit Sociëteit Antigoon een andere actie op touw gezet. Bekend was dat de "First-Lady" aanwezig was op de kroeg en dat zij in het bezit is van een sleutel van Kroegzicht. Inmiddels was de menigte buiten gegroeid en de politie door omstanders via de mobiele telefoon gealarmeerd en gearriveerd. Ook de sterke arm ondernam een poging om te ontdekken wat er nu precies aan de hand was.

De “First-Lady” was ook al meegenomen naar buiten, naar Kroegzicht. Ze maakte zich geen zorgen. Waarschijnlijk wist ze al wat er precies aan de hand was. Na enkele spannende ogenblikken kwam de "First-Lady" met een geruststellende mededeling terug. De Heeren van Kroegzicht hadden gebarbecued en waren na de maaltijd een aantal oude tijdschriften gaan verbranden, hetgeen de heftige rookontwikkeling verklaarde.

Gelukkig bleek het studentikoze incident mee te vallen, maar gezien de commotie die ontstond op de Oude Markt heeft uw verslaggever twee tips voor de Heeren van Kroegzicht; Neem voortaan de telefoon op en hou het bij barbecuen gewoon bij eten.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: