Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


MIS "Back2School"

Saturday, 22 Jan 2005 door Vincent

De middelbare school, hoe was dat ook al weer? Verplicht naar school, in de klas altijd rumoer, een rondje lopen in de pauze. Natuurlijk keek u altijd uit naar het weekeinde, want op zaterdag, “uitgaan”! Neen, van even alleen naar de kroeg om te kijken of het leuk is, was geen sprake. Omdat een mens dat zijn verleden niet kent, geen toekomst heeft, heeft uw verslaggever volledig onbaatzuchtig een stap terug in de tijd genomen voor een avond middelbare school-uitgaan.

De locatie was al spoedig gevonden: een vriend, laten wij hem voor het gemak R. noemen, van uw nijvere verslaggever informeerde deze dat er op de avond des onderzoeks een hockeyfeest ging plaatsvinden. Neen, niet van de Drienerloosche, maar van de Enschedeesche. De kaarten (jawel) werden besteld en met een typische vrijdagmiddaglook opgehaald. Het feest kon beginnen!

Om negen uur des avonds bleek, toen R. contact opnam om de nadere invulling te bespreken, dat een belangrijk aspect vergeten was: het indrinken! U herinnert zich het nu wellicht niet meer, maar vroeger betaalde u een drievoud voor uw bier. Bij vrienden thuis een redelijke mate van geestverruiming bereiken bood dan ook altijd weer uitkomst. Ook deze avond kon dit culturele onderdeel niet worden overgeslagen. Per auto naar Boekelo dus, waar het met in totaal zes man tijd was om aan het daadwerkelijke indrinken te beginnen.

In een uur tijd met normaal drinkgedrag genoeg alcohol binnen krijgen is natuurlijk immer lastig, met name voor zij die minder getraind zijn. Tijd voor drankspelen dus! Het kaartspel werd tevoorschijn gehaald en er werd “hoger of lager” gespeeld. Een eenvoudig spel waarbij consumpties in een vlot tempo naar binnen stromen. Om toch wat oefening te tonen en vanwege de hogere weerstand tegen alcohol, kon uw verslaggever het niet achterwege laten enkele vrijwillige “adjes te trekken”. Dit en andere (overigens niet aangedikte) omschrijvingen van studentikoze activiteiten leidde tot verbaasde blikken en het direct opbouwen van een goede reputatie.

Hierna was het echter toch tijd om aan de kernactiviteit van de avond te beginnen; het hockeyfeest! Reeds bij binnenkomst was er sprake van enige drukte en bleek dat het indrinken algemeen goed was aangezien enige beschonkenheid ook bij anderen merkbaar was. Het publiek bestond uit heren en dames in de leeftijdscategorie veertien tot achttien jaar. In tegenstelling tot de referentiepunten van uw verslaggever viel de hoeveelheid kragen echter mee. Toch was het publiek niet gelijk aan het gemiddelde in “discotheken” en “danscafés”. Het publiek was tevens goed voorbereid op het studentenleven aangezien eenieder gefixeerd leek te zijn op drank en het aan de haak slaan van jongedames danwel –heren. Om het onderzoek gedegen te houden en een juiste vergelijking te maken besloot uw verslaggever samen met inmiddels gearriveerde kompaan Luuk van der V. een bezoek te brengen aan onze sociëteit. De heren die daar rustig een biertje aan het drinken waren stonden in schril contrast met de setting van het feest alsmede de stemming van beide heren, waardoor de heren al snel besloten terug te keren.

Inmiddels was er ook meer dan voldoende drank genuttigd. Niet alleen door de onderzoekers, maar ook door de bezoekers van het feest in casu. Het betasten van vrouwelijke achterwerken bleek dan ook meer welkom dan ongelegen en een enkel vrouwelijk individu vond het wel juist om ongevraagd geslachtsdelen te betasten. Om de verslaggevers heen werd “gevoosd”, “versiert” en “geklefd”. De verslaggevers zelf? De ene was bezet en trouw, de andere was inmiddels stomdronken (Economisch bleek het echter zeer voordelig om pitchers te bestellen, hier zaten enkele tientallen procenten korting op). Het einde van de avond ontbreekt logischerwijs dan ook in dit verslag. Het teveel aan drank dient de volgende keer dan ook duidelijk naar beneden te worden bijgeschroefd. De volgende keer? Jawel. Positieve dingen dienen herhaald te worden.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: