Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


De buitenlandse stage

Tuesday, 21 Jun 2005 door Rutger

De afgelopen tijd is de buitenlandse stage steeds meer in opspraak gekomen. Boze tongen beweren dat de academische diepgang bij een buitenlandse stage ingeperkt wordt omdat de begeleiding vanuit de buitenlandse organisatie veelal niet erg betrokken is bij de stage, er onduidelijkheden zijn over de precieze stageopdracht en dat niet studie gerelateerde zaken zoals culturele tripjes en andere spielerei de aandacht afleiden. Reden genoeg voor 2 leden en 1 oud-lid van de Redactie om op bezoek te gaan bij een oud-lid van de Redactie op zijn stageadres bij Duitslands Trots om eens te kijken hoe de spreekwoordelijke vork in dito steel steekt. Een verslag over de tocht naar en het verblijf rondom de fabriek die het Derde Rijk mobiel zou maken.

Zaterdag
========
17:30 uur - De heren Den B. Sr., K. en L. treffen elkander op Kroegzicht om de laatste spullen te pakken en het laatste eten naar binnen te stouwen. De heer K. vertelt trots dat hij vanmiddag op de Enschedese markt voor 1 euro een kilo aardbeien heeft gekocht. Hij heeft ze ook al gewassen, dus dat wordt heerlijk smullen op de heenweg. Ze ruiken ook behoorlijk naar aarbei dus de verwachting is dat de lease-Polo van de heer Den B. Sr. dan ook snel doordrenkt zal zijn van deze heerlijk zoete lucht.
17:45 uur – De barre tocht naar parkeerterrein Muziekcentrum via de Oude Markt wordt ingezet. De heer L. blijft achter op Kroegzicht om nog even te urineren om daarna weer aansluiting met het andere tweetal te vinden. Gelukkig overleven alle drie de heren de tocht naar het Muziekcentrum en kan de Polo gestart worden en de airconditioning ingeschakeld worden.
18:00 uur – De urenlange reis naar Wolfsburg wordt ingezet. Via de Oldenzaalsestraat reist het gezelschap af naar Oldenzaal om aldaar koers te zetten naar Autoweg 1 in de richting van Duitsland.
18:30 uur – De Polo voegt in op de Autoweg 1 richting Duitsland. De brandstoftoevoer wordt opgeschroefd totdat het wagentje de kruissnelheid van 180 kilometer per uur bereikt.
20: 30 uur – Aankomst in Wolfsburg bij het stulpje van de heer Den B. Jr. Er wonen 120.000 mensen in Wolfsburg, 50.000 werken er bij VW.
20:45 uur – De eerste 4 biertjes worden open getrokken.
23:00 uur – De tocht naar het quasi-gezellige en met productielijnmedewerkers en andere paupers doorspekte uitgaanscentrum van Wolfsburg wordt ingezet.
23:15 uur – De eerste 4 pullen bier worden besteld.
0:30 uur – De eerste 4 surrogaat Genevers worden besteld. Opvallend is de penetrante spirituslucht die ineens rond de tafel opduikt.
3:00 uur – De eerste pauper krijgt lucht van onze nationaliteit en wil wiet kopen. Om ons te overtuigen aan hem te verkopen loopt hij te koketteren met zijn uitgebreide assortiment geslachtsziektes: als ware het zwemdiploma’s passeren alle versies van hepatitis de revue en als klop op de vuurpijl bezit de beste man HIV. Zo’n koning heeft drugs niet nodig.
4:00 uur – De terugtocht naar het stulpje van Jr. vangt aan.
5:30 uur – Stilte.

Zondag
======
11:30 uur – Rondtocht door Wolfsburg en in het bijzonder de Fabrieken.
12:00 uur – Koffie besteld op een koel terras aan de voet van de Wolfsburcht, de burcht waar de plaats gesticht is. Jr. wordt wanneer hij eventjes alleen op de binnenplaats staat door een schaars geklede, negroïde vrouw aangesproken met de vraag of hij bankier is. Het antwoord ‘Nee, ik ben hier stagiair’ werd afgedaan met ‘Ach, das reicht nicht’. Voor de rest wordt er nog wat geëpibreerd op het terras.
14:15 uur – Terugtocht naar Enschede.
17:30 uur – Aankomst in Enschede.

Het was een leuk uitstapje en met de stageopdracht zit het vast wel snor.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: