Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Sappé blij met komst Griffier

Friday, 24 Aug 2001 door Danny

Enschede / Langweer,

Havenmeester Menno Sappé is vandaag aangenaam verrast door de komst van de Griffier van Moresgenootschap Ius Sanctus.

De Griffier, die een paar dagen in Friesland verblijft, is namens het genootschap persoonlijk poolshoogte gaan nemen bij de Friese havenmeester vanwege enkele negatieve berichten in de media de afgelopen tijd. Sappé was aangenaam verrast en vond het prachtig, prachtig en nog eens prachtig. Het voorval (zie de berichtgeving in het Ius Sanctus nieuwsarchief) heeft hem bijzonder aangegrepen en mede daarom heeft de kaart, die het genootschap twee maanden geleden ter ondersteuning aan hem had gestuurd, diep geraakt.

Nadat traditioneel de fles Beerenburg op de tafel was gezet hebben de Griffier en Menno oude verhalen over het genootschap opgehaald. Ook het bezoek aan Enschede kwam wederom ter sprake. Inmiddels waren meerdere mensen aan tafel aangeschoven en ook zij werden door Menno getrakteerd op oude en stoere verhalen over het genootschap. Volgens de Griffier werd nog net niet de almanak erbij gehaald, maar dessalniettemin krijgt het gehele genootschap namens Menno de hartelijke groeten.

Overigens is de Griffier door de zon verbrand en het gezellige plaatsje Heeg uitgestuurd. Dat laatste was overigens niet zijn schuld.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: