Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


De Algemeene Vergadering

Thursday, 26 Jan 2006 door Rutger

Van uw verslaggever Gerrit J.N. K.

Het genootschap heeft afgelopen vrijdag weer vergaderd, doelgericht en daadkrachtig zoals altijd natuurlijk. Rond 20.00 opende de Magistraat de vergadering, druk was het nog niet. Het Subject had met elkaar te Residentie Roelofsen gegeten en was dus wat later. De acht te late Subjectleeden mochten bij binnenkomst meteen twee bier schikken om het goed te maken.

De vergadering ging verder. De agenda werd binnen een halfuur vastgesteld en het eerste vuurwerk verscheen ter tafel. De Executeur-Generaal executeert nog even en er komen mededelingen. Zo is het genootschap actief met houthakken en komt er een paasvuur aan. Ook had de Magistraat de treurige mededeling dat hij zelf binnenkort mee ophoudt.

Volgend puntje, wisseling Procureur-Generaal. Henk-Jaap vdB. wil het graag hogerop zoeken in de Hooghe Raad en moest daarbij dus zijn functie als Procureur-Generaal neerleggen. Onder luid geknal van wat vuurwerk werd hij bedankt voor de vele zaken die gevoerd zijn. Beoogd opvolger was Gerrit K. Naar eigen zeggen ging de procedure behoorlijk soepeltjes. Een fictieve zaak waarin Vincent B. stoute dingen had gedaan met Teske W. en de belofte om vaker en meer zaken te voeren waren voldoende om de meerderheid te overtuigen.

De volgende wissel was die van de Executeur-Generaal. Oscar de W. heeft naar zijn mening lang genoeg in de Hooghe Raad gezeten en was het Executeren wel zat. Hij werd bedankt voor zijn inzet en gesproken kon worden over de opvolger. De Magistraat stelde Chris de R. voor. Echter Dhr. De R. zelf was van mening dat het Subject van mening was dat Damir D. beter geschikt was. Deze twee moreshonden vochten om het executerende been en uiteindelijk vloog Joozd W. er met zijn wings mee heen.

Tussen de kruitdampen door was het tijd voor de wisseling van de functie Kanselier. Alwin S. gaat bij MTV BrEeZaH-meisjes regelen voor het genootschap en kon deze activiteiten helaas niet combineren met het ambt van Kanselier. Hoe een en ander gegaan is, is door de alcohol niet helemaal bekend, maar het resultaat is dat Henk-Jaap vdB. zichzelf voortaan heer en meester over de middelen van het genootschap mag noemen.

Dan was er nog een hoop agenda en een hoop alcohol. Zo Rutger L. zit in de Orde der Verheevenen en er is een nieuwe medewerker van de maand. Het is maar goed dat de Griffier keurig de notulen in zijn hoofd genoteerd heeft, zodat nog bekend is wat er besloten is. Na de AV was het meteen tijd voor zaken. Rutger L. schuldig bevonden aan het uitlenen van zijn rugpand aan een externe en is Sven S. schuldig bevonden aan het bespuwen van een rugpand met andermans spuug.

Voor de duidelijkheid, de Hooghe Raad is momenteel als volgt geconstitueerd:

Magistraat – Den Braber jr.
Griffier – Van der Velden
Kanselier – Van den Broek
Procureur-Generaal – Kaper
Defensor – Van Elteren
Executeur-Generaal – Joozd W.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: